top icon
Επικαιρότητα

Η Porsche δημοπρατεί την τελευταία 911 Speedster για καλό σκοπό

Η Porsche ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατήσει διαδικτυακά σε συνεργασία με τον εξειδικευμένο στο συγκριμένο είδος οίκο RM Sotheby’s την τελευταία 911 Speedster ώστε τα έσοδα να διατεθούν στις ΗΠΑ για τον περιορισμό των επιπτώσεων του νέου κορονοϊού.

Η Porsche ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατήσει σε δύο μέρες από σήμερα και για περίοδο μιας εβδομάδας την τελευταία 911 Speedster, σε συνεργασία με τον γνωστό οίκο Sotheby’s και τη διαδικτυακή του πλατφόρμα. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, τα έσοδα από τη δημοπράτηση του αυτοκινήτου θα διατεθούν εξολοκλήρου, εξαιρουμένων των σχετικών φόρων και δασμών, από την Porsche Β. Αμερικής στον οργανισμό United Way Worldwide’s COVID-19.

Porsche 911 Speedster

Το τελευταίο αντίτυπο της 911 (991) Speedster παρήχθη στις γνώριμες εγκαταστάσεις της Porsche στο Zuffenhausen τον περασμένο Δεκέμβριο και φυσικά είναι το 1948ό αντίτυπο που κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη «γέννηση» του πρώτου σπορ αυτοκινήτου της.

Porsche 911 Speedster

Θυμίζουμε ότι η Porsche 911 Speedster, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Zuffenhausen στο χώρο του μουσείου της εταιρείας τον Ιούνιο του 2018, έχει εξελιχθεί από το Porsche Motorsport Centre χρησιμοποιώντας ως βάση μια «ταπεινή» 911 Carrera 4 Cabriolet σε ότι αφορά στα… φανερά της σημεία, και τη σύγχρονη 911 GT3, σε ότι έχει να κάνει με τα «απόκρυφά» της μέρη, ενώ πολλές πινελιές προήλθαν και από την 911 R του 2016. Την κίνηση, σύμφωνα με την Porsche, εξασφαλίζει ένας ατμοσφαιρικός flat-six κινητήρας με χωρητικότητα τα 4,0 λίτρα, απόδοση 510 ίππων στις 8.400 σ.α.λ. (σ.σ.: το όριο περιστροφής είναι οι 9.000 σ.α.λ.) και ροπή 470 Nm στις 6250 σ.α.λ., σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο με σύστημα auto-blip για συγχρονισμό των στροφών και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό με ασύμμετρο, όπως χαρακτηρίζεται, βαθμό εμπλοκής.

Porsche 911 Speedster

Εκτός από την συλλεκτική 911 Speedster, η Porsche υποστηρίζει την εν λόγω δημοπρασία με την παροχή ενός μοναδικού ρολογιού-χρονογράφου, του «911 Speedster Heritage Design», το οποίο κοσμείται από ένα δερμάτινο λουρί το οποίο είναι το ίδιο με εκείνο που συναντά κανείς στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι θα προσφέρει στον αγοραστή του αυτοκινήτου, καθώς και σε έναν ακόμα τυχερό, μια δωρεάν ξενάγηση στη κέντρο έρευνας και δοκιμών της εταιρείας που βρίσκεται στο Weissach.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ