top icon
Επικαιρότητα

Η Porsche ετοιμάζει την έκδοση GTS για την 718 Cayman

Μια αναμενόμενη κίνηση που ακολουθεί κατά πόδας την παράδοση του «κεντρομήχανου» γερμανικού κουπέ.

Χωρίς κανένα εξωτερικό καμουφλάζ και με ένα διακριτικό roll cage στο εσωτερικό -κάτι φυσικά που είναι απίθανο να δούμε στο μοντέλο παραγωγής- εθεάθη για πρώτη φορά σε δημόσιο δρόμο το αυτοκίνητο εξέλιξης της νέας Porsche 718 Cayman GTS που σε λίγους μήνες από σήμερα θα έρθει να αθροιστεί στη γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή. Κρίνοντας από τις δύο φωτογραφίες που σας παραθέτουμε με τη βοήθεια του κατασκοπευτικού φακού, εξωτερικά οι στιλίστες της Porsche αποδεικνύονται αρκετά φειδωλοί στις αισθητικές τους επιλογές, καθώς οι μόνες διαφοροποιήσεις που μπορεί κανείς να εντοπίσει δια γυμνού οφθαλμού αφορούν στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα του εμπρός προφυλακτήρα, στο νέο διαχύτη πίσω και στους εξωτερικούς χρωματισμούς των καλυμμάτων των φωτιστικών σωμάτων.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες που αφορούν στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στον κινητήρα που θα το κινεί κάνουν λόγο για ισχύ που θα είναι αυξημένη κατά περίπου 20 ίππους σε σχέση με τον 4κύλινδρο «2.5άρη» της έκδοσης S. Φυσικά, ανάλογη άνοδος αναμένεται και στην τιμή της μέγιστης ροπής του –θυμίζουμε ότι η τελευταία φτάνει στην 718 Cayman S τα 420 Nm. Όλα αυτά αναμένεται να «κατεβάσουν» την επίδοση για το τυπικό αλλά πάντοτε ενδεικτικό «0-100» κάτω από τα 4,2 δλ. στις εκδοχές του μοντέλου που θα εφοδιάζονται με το PDK κιβώτιο και το πακέτο Sport Chrono. Σε αντίθεση, άνοδο θα δούμε στην τελική ταχύτητα, η οποία θα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Στους υπόλοιπους τομείς, η Porsche αναμένεται να βάλει την πινελιά της στις αναρτήσεις προικίζοντας την έκδοση GTS με σφικτότερα αμορτισέρ και πιο «χαμηλά» ελατήρια, στοιχεία που θα συνδυάζονται με μεγαλύτερους τροχούς και ενδεχομένως με ακόμα πιο φαρδιά ελαστικά.

Η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί στην επερχόμενη τον προσεχή Σεπτέμβριο Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ εξίσου υψηλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο η αποκάλυψή του να πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα που από σήμερα ξεκίνησε να «τρέχει»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ