top icon
Επικαιρότητα

Η Porsche λέει «ναι» στην αυτόνομη οδήγηση, αλλά με προϋποθέσεις

Η γερμανική εταιρεία ισχυρίζεται πως τα μελλοντικά της μοντέλα θα διαθέτουν μερικές μόνο… δόσεις από την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, που αποτελεί σήμερα, μαζί με την ηλεκτροκίνηση, ένα από τα πιο δημοφιλή trend στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

Μέχρι πρότινος, η Porsche διερρήγνυε τα ιμάτιά της όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υιοθετήσει στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Ωστόσο, η αυξημένη δημοφιλία της τελευταίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές (και ανταγωνιστές της Porsche, ασφαλώς) στρέφουν την προσοχή τους και σε αυτόν τον τομέα, φαίνεται να κάμπτουν σταδιακά τη δεδηλωμένη, μέχρι και σήμερα, «αδιαλλαξία» των Γερμανών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω δηλώσεών του στο βρετανικό Autocar ο CEO της εταιρείας, Oliver Blume. Ο Γερμανός μάνατζερ, σε μια προσπάθεια να… καθησυχάσει τους παραδοσιακούς και όχι μόνο οπαδούς της μάρκας, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ξεκαθαρίζοντας πως τα μελλοντικά μοντέλα της Porsche θα μπορούν πάντα να οδηγούνται από τους οδηγούς τους. Μέχρι νεοτέρας, θα προσθέταμε εμείς…

«Όταν κανείς αγοράζει μια Porsche, θα μπορεί να την οδηγεί μόνος του. Τελεία και παύλα. Αυτή τη στιγμή, δεν σκεφτόμαστε μια φουλ έκδοση της ρομποτικής οδήγησης στα αυτοκίνητα μας. Σκεφτόμαστε, όμως, στοιχεία της που να συνδέουν τα παραδοσιακά γονίδια της Porsche με τη συγκεκριμένη τεχνολογία».

Θέλοντας να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις αναφορικά με τον εν λόγω «συνδυασμό», ο Oliver Blume συμπλήρωσε:

«Για παράδειγμα, όταν πηγαίνεις το πρωί στη δουλειά και έχεις πέσει σε κίνηση, θα υπάρχει η δυνατότητα ο οδηγός να διαβάζει την εφημερίδα του. Όταν πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και δεν βρίσκεις ελεύθερη θέση στάθμευσης, το αυτοκίνητο θα βρίσκει μια και θα παρκάρει σε αυτή από μόνο του. Και μετά θα έρχεται από μόνο του να σε πάρει μόλις τελειώσεις»!_X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ