top icon
Επικαιρότητα

Η Renault αναζητά τρόπους συγχώνευσης με τις Nissan και FCA

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η Renault θα επιδιώξει την επιχειρηματική ενοποίησή της με τη Nissan αναζητώντας εν συνεχεία δίαυλους επικοινωνίας με την FCA με στόχο μία πιθανή συγχώνευση τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η οποία επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές από το εσωτερικό της γαλλικής εταιρείας, η Renault είναι διατεθειμένη να επαναλάβει τις συνομιλίες της με τη Nissan εντός των προσεχών 12 μηνών με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου ομίλου, ο οποίος, αμέσως μετά τη σύστασή του, θα επιχειρήσει να εντάξει στους κόλπους του την Fiat Chrysler Automobiles.

Η δημιουργία ενός νέου διοικητικού συμβουλίου στα πλαίσια της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi με επικεφαλής τον πρόεδρο της πρώτης, Jean-Dominique Senard, φέρεται να έχει βελτιώσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο… ισχυρές πλευρές ώστε οι τελευταίες να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου ομίλου που θα «εγκατασταθεί» κάτω από την ίδια επιχειρηματική στέγη.

Αν μη τι άλλο, ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων των Renault, Nissan και FCA θα δημιουργούσε μία αυτοκινητοβιομηχανία που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί καλύτερα τα… βαριά χαρτιά των Toyota και VW Group στις διεθνείς αγορές.

Θυμίζουμε πως αντίστοιχες προθέσεις για συγχώνευση με την FCA φέρεται να έχει και το Groupe PSA – εντούτοις, ο αμερικανοιταλικός όμιλος δεν δείχνει διατεθειμένος, προς το παρόν τουλάχιστον, να δεχτεί τις προτάσεις του Carlos Tavares και της ηγετικής ομάδας του γαλλικού ομίλου επιλέγοντας μέχρι νεοτέρας την ανεξαρτησία του.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Carlos Ghosn, ο πρώην πρόεδρος των Renault και Nissan, ο οποίος συνελήφθη στο Τόκιο τον περασμένο Νοέμβριο, είχε συνομιλίες για τη συγχώνευση της Renault με την FCA πριν από μερικά χρόνια. Μολαταύτα, το φερόμενο αυτό σχέδιο-πρόταση του πρώην ισχυρού άνδρα της συμμαχίας δεν καρποφόρησε, με το γαλλικό δημόσιο, που αποτελεί το βασικό μέτοχο της Renault, να βάζει φρένο στους σχεδιασμούς του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ.

Μέχρι και μέχρι αυτή τη στιγμή, τόσο η Renault, όσο και οι Nissan και FCA, δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις ή σχόλια που να σχετίζονται με το ως άνω ρεπορτάζ των Financial Times._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ