top icon
Κόσμος

Η Rimac και το νέο campus στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ (+video)

Η Rimac συνεχίζει την κατασκευή του νέου της campus, στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ, το οποίο θα αποτελέσει σύντομα το τεχνολογικό και όχι μόνο κέντρο της κροατικής εταιρείας.

Η Rimac είναι γνωστή όχι μόνο για τα εξωτικά της EV και τις προηγμένες τεχνολογικές της κατακτήσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αλλά και για τη δημιουργία ενός ισχυρού γκρουπ μέσω της πρόσφατης δημιουργίας της Bugatti Rimac.

Στα πλαίσια του αναπτυξιακού της πλάνου, η εταιρεία του Mate Rimac συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς της δημιουργία του νέου της campus, που βρίσκεται μόλις 16 χλμ. μακριά από το Ζάγκρεμπ, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει μετά από συνολική επένδυση ύψους 200 εκ. ευρώ μία από τις μεγαλύτερες συνδυασμένες εγκαταστάσεις R&D και παραγωγής στην Ευρώπη – και αυτό όχι μόνο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Λειτουργώντας ως διεθνής βάση τόσο σε έρευνα όσο και σε παραγωγή, το νέο αυτό συγκρότημα θα επιτρέψει στην εταιρεία να προχωρήσει στην κατασκευή σε μεγάλη πλέον κλίμακα οχημάτων, ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης της κίνησης και μπαταριών υψηλής απόδοσης «για πολλές παγκόσμιες εταιρείες αυτοκινήτων». Ταυτόχρονα, το campus θα χρησιμεύσει ως βάση παραγωγής για όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Rimac και τα βασικά εξαρτήματά τους, συμπεριλαμβανομένου του νέου Nevera των 1.914 ίππων.

Rimac Campus

Το νέο campus θα έχει στεγασμένες εγκαταστάσεις 100.000 τ.μ. οι οποίες θα βρίσκονται σε μια ευρύτερη τοποθεσία με συνολική επιφάνεια 200.000 τ.μ. Στον εν λόγω χώρο η Rimac θα «ενσωματώσει» μεταξύ άλλων μια πίστα δοκιμών, καθώς και το δικό της μουσείο.

Μιλώντας για το νέο cappus, o Mate Rimac, είπε: «Από τότε που ίδρυσα την εταιρεία, η δημιουργία του καλύτερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος ήταν για μένα το κλειδί. Είναι πιο φυσικό να δημιουργείς υπέροχα προϊόντα όταν βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον. Με το campus θέλουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό – να δημιουργήσουμε το καλύτερο περιβάλλον για εργασία και δημιουργικότητα, αλλά όχι μόνο για τους υπαλλήλους μας. Αυτό είναι ένα μέρος όπου οι πελάτες, οι φοιτητές και το ευρύ κοινό είναι ευπρόσδεκτοι. Φροντίζουμε επίσης να ενσωματώσουμε την όλη εγκατάσταση στη φύση και στο περιβάλλον.

«Η Κροατία θα είναι πάντα το σπίτι μας».

Μακροπρόθεσμα, ο νέος χώρος θα φιλοξενεί πάνω από 2.500 υπαλλήλους και σημαντικές εγκαταστάσεις παραγωγής.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ