Επικαιρότητα Κόσμος

Η Rivian θα προμηθεύσει την Amazon με 100.000 ηλεκτρικά βαν

H Amazon, η γνωστή εταιρεία-κολοσσός πώλησης αγαθών μέσω του διαδικτύου, συμφώνησε με την αμερικανική Rivian την προμήθεια 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Rivian είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η οποία ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια έχοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την εξέλιξη προϊόντων, οχημάτων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα. Πρόσφατα μάλιστα η μέχρι τώρα άγνωστη στην Ευρώπη εταιρεία με έδρα το Plymouth ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ford προκειμένου να αναπτύξει για λογαριασμό του μπλε οβάλ ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται σε μία εξειδικευμένη πλατφόρμα της.

Σήμερα, μία ακόμα στρατηγική συμμαχία της Rivian βλέπει το φως της δημοσιότητας, με την Amazon να επιβεβαιώνει την ανακοινωθείσα τον περασμένο Φεβρουάριο επένδυση ύψους 700 εκ. δολαρίων στην ταχέως αναπτυσσόμενη αμερικανική εταιρεία. Πέραν τούτου, όμως, όπως ανακοίνωσε με πάσα επισημότητα χθες ο CEO της Amazon, Jeff Bezos, η εταιρεία του συμφώνησε με την Rivian ώστε να προμηθευτεί από αυτή με 10.000 ηλεκτρικά βαν έως το 2022 και συνολικά με 100.000 EVs για τη μεταφορά αγαθών με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Amazon - Rivian

Η Amazon αναζητά εδώ και καιρό βιώσιμους τρόπους ώστε να μειωθεί το κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών της, ιδίως όσον αφορά τις “last mile” παραδόσεις αγαθών και εμπορευμάτων στους πελάτες της στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μέχρι σήμερα, η Rivian έχει ανακοινώσει πως θα φέρει στην παραγωγή δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα: το R1S, το οποίο υπάγεται στην κατηγορία των SUV αυτοκινήτων, και το R1T, ένα pick up όχημα που παρουσιάστηκε πέρσι στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες.

Η Rivian σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στο Illinois, σε ένα πρώην εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων της Mitsubishi, το οποίο έχει ετήσια δυναμική 350.000 μονάδων._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου