top icon
Κόσμος

Η Rolls-Royce τιμά τον συνιδρυτή της

Η Rolls-Royce γιορτάζει τα 144α γενέθλια του συνιδρυτή της Charles Stewart Rolls την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Η βρετανική εταιρεία γιορτάζει παίρνοντας τους δρόμους γύρω από το Λονδίνο και σταματώντας σε μέρη που συνδέονται με τη ζωή και την καριέρα του Charles Stewart Rolls. Η περιήγηση καταγράφεται σε νέες εικόνες που τραβήχτηκαν σε τοποθεσίες όπως η γενέτειρα της Rolls, η Βασιλική Αερολέσχη, η Βασιλική Λέσχη Αυτοκινήτου και ο χώρος της πρώτης έκθεσης αυτοκινήτων Rolls-Royce.

Αν και είναι φυσικά περισσότερο γνωστός ως ένας από τους συνιδρυτές μας, ο Charles Stewart Rolls, που γεννήθηκε αυτή τη μέρα το 1877, ήταν επίσης πρωτοπόρος της αεροπορίας, επιτυχημένος οδηγός αγώνων και ταλαντούχος μηχανικός. Η τόλμη του, η αγάπη του για την περιπέτεια και η προθυμία του να διευρύνει τα όρια συνεχίζουν να εμπνέουν εμάς και τα προϊόντα μας. Για να γιορτάσουμε αυτή την περίσταση, που σημαίνει τόσα πολλά για την εταιρεία μας, επισκεφτήκαμε σημαντικά μέρη από την ιστορία της Rolls με το Ghost, ένα αυτοκίνητο με τεχνολογία, επιδόσεις, δεξιοτεχνία και αριστεία που ενσαρκώνει όλα όσα αυτός ο αξιοσημείωτος άνθρωπος υποστήριζε, εκτιμούσε και επιδίωκε κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής ζωής και καριέρας του. Αυτά είπε για τον συνιδρυτή της εταιρείας ο Torsten Müller-Ötvös, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce

Το δρομολόγιο περιελάμβανε τις ακόλουθες τοποθεσίες:

35 Hill Street, Mayfair
Ο Charles Stewart Rolls γεννήθηκε σε ένα σπίτι κοντά στην πλατεία Μπέρκλεϊ στις 27 Αυγούστου 1877. Ως ο τρίτος γιος του λόρδου και της λαίδης Llangattock, γεννήθηκε σε μια ζωή πλούτου και προνομίων, με σπουδές στο Eton και το Cambridge και απολαμβάνοντας την ελευθερία να ικανοποιεί τα πάθη του για την αεροπορία και τους αγώνες αυτοκινήτων. Αντίθετα, ο συνέταιρός του, ο Henry Royce, προερχόταν από ταπεινό περιβάλλον. Το 1876, σε ηλικία μόλις 10 ετών, εργαζόταν ως διανομέας τηλεγραφημάτων στο ταχυδρομείο του Mayfair. Η περιοχή του περιελάμβανε την Hill Street, οπότε είναι απολύτως πιθανό να παρέδωσε συγχαρητήρια γράμματα και τηλεγραφήματα στους περήφανους γονείς του Rolls.

Rolls-Royce

119 Piccadilly
Μέχρι το 1961, το διατηρητέο κτίριο στο Piccadilly ήταν το σπίτι της Βασιλικής Αερολέσχης, την οποία ο Rolls ίδρυσε το 1901 μαζί με τον Frank Hedges Butler, έναν έμπορο κρασιού του Λονδίνου, και την κόρη του Butler, Vera. Ο Rolls ξεκίνησε την καριέρα του ως αεροπόρος με αερόστατα, πραγματοποιώντας πάνω από 170 πτήσεις και κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο Gordon Bennett το 1903 για τον μεγαλύτερο χρόνο παραμονής στον αέρα. Το 1910, έγινε μόλις το δεύτερο άτομο στη Βρετανία στο οποίο απονεμήθηκε άδεια πιλότου αεροπλάνου- την ίδια χρονιά, πέτυχε το μοναδικό κατόρθωμα να είναι ο πρώτος Άγγλος που πέταξε με αεροπλάνο κατά μήκος της Μάγχης και ο πρώτος αεροπόρος που πέταξε χωρίς στάση από την Αγγλία στη Γαλλία και πίσω. Αν και τώρα έχει την έδρα της εκτός της πρωτεύουσας, η Βασιλική Αερολέσχη παραμένει ο εθνικός φορέας διακυβέρνησης και συντονισμού των αεροπορικών σπορ και των ψυχαγωγικών πτήσεων στη Βρετανία.

Rolls-Royce

Βασιλική Λέσχη Αυτοκινήτου (RAC)
Ο Rolls ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αυτοκινήτου της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας, η οποία έγινε η Βασιλική Λέσχη Αυτοκινήτου (RAC) το 1897. Ήταν ένα άλλο μέλος της RAC, ο Henry Edmunds, που κανόνισε την ιστορική πρώτη συνάντηση μεταξύ του Rolls και του Henry Royce στο Midland Hotel του Μάντσεστερ, στις 4 Μαΐου 1904. Ο γραμματέας της Λέσχης, Claude Johnson, ήταν συνέταιρος του Rolls στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων του, C S Rolls & Co, και αργότερα έγινε ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce. Η Λέσχη εγκαταστάθηκε στο σημερινό της σπίτι στο 89 Pall Mall το 1911, ένα χρόνο μετά τον τραγικό πρόωρο θάνατο του Rolls σε αεροπορικό ατύχημα, σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Rolls-Royce

14-15 Conduit Street
Το κτίριο στην Conduit Street, που συνδέει την Bond Street με την Regent Street, ήταν η έδρα της Rolls-Royce Ltd στο West End για μεγάλο μέρος του εικοστού αιώνα. Από το 1905 μέχρι το θάνατό του το 1910, ο Rolls είχε το γραφείο του εδώ και το χρησιμοποιούσε ως βάση για τις επιδείξεις των πρώτων μοντέλων της Rolls-Royce. Στις 22 Μαρτίου 2010, η ιστορική σημασία του σηματοδοτήθηκε με μια αναμνηστική πλάκα της English Heritage, την οποία αποκάλυψε ο Lord Montagu of Beaulieu.

Berkeley Street
Σε απόσταση αναπνοής από τη γενέτειρα της Rolls και μια από τις πιο διάσημες διευθύνσεις του Λονδίνου, η Berkeley Street θεωρείται η καρδιά του Mayfair. Σήμερα, εδώ βρίσκεται το εμβληματικό κατάστημα της Rolls-Royce στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πρώτο στον κόσμο που μεταμορφώθηκε με τη νέα εταιρική ταυτότητα της εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ