Επικαιρότητα Κόσμος

Η Ρώμη θα απαγορεύσει την κυκλοφορία των ντίζελ αυτοκινήτων το 2024

Την ανακοίνωση έκανε η δήμαρχος της πόλης, Virginia Raggi.

Η Ρώμη, μία από τις πόλεις με το μεγαλύτερο κυκλοφορικό φόρτο οχημάτων στο σύνολο της γηραιάς ηπείρου, σκοπεύει να απαγορεύσει την κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων οχημάτων εντός της περιφέρειάς της σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν τα επίπεδα ρύπων και να προστατευτούν τα ουκ ολίγα υπαίθρια αρχαιολογικά μνημεία της.

Η δήλωση προθέσεων, η οποία προήλθε από τα πλέον επίσημα χείλη, και συγκεκριμένα από τη δήμαρχο της πόλης, Virginia Raggi, έρχεται στο φως ένα μόλις 24ώρο μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης ανώτατου δικαστηρίου στη Γερμανία που επιτρέπει στις πόλεις της χωράς να προβούν σε απαγορεύσεις μόνιμου χαρακτήρα στην κυκλοφορία των ρυπογόνων ντίζελ οχημάτων.

 «Από το 2024, η χρήση των ντίζελ αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης θα απαγορευθεί. Εάν θέλουμε να παρέμβουμε σοβαρά, πρέπει να έχουμε το θάρρος να υιοθετήσουμε ισχυρά μέτρα», δήλωσε η 65η κατά σειρά δήμαρχος της Ρώμης.

Διαβάστε επίσης: «Ναι» από Αμβούργο και Στουτγάρδη στην απαγόρευση κυκλοφορίας των ρυπογόνων ντίζελ

Αξίζει να επισημάνουμε πως πέρσι από τα 1,8 εκ. των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ιταλία, τα δύο τρίτα ήταν ντίζελ.

Η Ρώμη δεν έχει στην περιφέρειά της μεγάλες βιομηχανίες, και έτσι σχεδόν όλη η ατμοσφαιρική ρύπανση στην ιταλική πρωτεύουσα προκαλείται από τα αυτοκίνητα, όπως εκτιμούν μεγάλες περιβαλλοντικές ενώσεις της χώρας.

Ένας ακόμα λόγος -πέραν του προφανούς- που σχετίζεται με την πρόθεση των τοπικών αρχών της πόλης να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των ντίζελ οχημάτων είναι και αυτός που σχετίζεται με την προστασία των μνημείων της πόλης, που ξεπερνούν σε αριθμό τα 3.600.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίστοιχα μέτρα προσανατολίζονται και οι τοπικές αρχές του Μιλάνου._Χ.Α.

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου