Επικαιρότητα Κόσμος

Η Σεούλ βάζει στο ράφι όλα τα ντίζελ αυτοκίνητα του δημόσιου τομέα έως το 2025

Η Σεούλ σχεδιάζει να καταργήσει σταδιακά τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα του δημοσίου τομέα, αλλά και εκείνα που ανήκουν σε στόλους μέσων μαζικής μεταφοράς, έως το 2025 ως μέρος των προσπαθειών της πόλης για την επιτάχυνση της μετάβασής της στην πράσινη κινητικότητα.

Η μητροπολιτική κυβέρνηση της πρωτεύουσας της Ν. Κορέας παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα μια πρωτοβουλία με τίτλο "No Diesel" με στόχο την εξάλειψη των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων του δημόσιου τομέα από τους δρόμους και την αντικατάστασή τους με ηλεκτρικά ή/και υδρογονοκίνητα οχήματα.

Τα αυτοκίνητα ντίζελ αντιπροσωπεύουν το 64,6% των οχημάτων που χρησιμοποιούνται από τη δημοτική κυβέρνηση, τα περιφερειακά γραφεία και τους δημοτικούς οργανισμούς που σχετίζονται με την πόλη. Την ίδια στιγμή, τα πετρελαιοκίνητα οχήματα συνθέτουν μόλις το 0,9% του στόλου των δημόσιων συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Από τα συνολικά 5.153 αυτοκίνητα ντίζελ που χρησιμοποιούνται σήμερα στο δημόσιο τομέα, τα 3.586 θα αντικατασταθούν με ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα σταδιακά έως το 2025, δήλωσε η δημοτική αρχή της πόλης, η οποία θα συνεργαστεί επίσης με τις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου οι τελευταίες να επιταχύνουν την εξέλιξη και διάθεση πράσινων πυροσβεστικών οχημάτων, ασθενοφόρων και απορριμματοφόρων που μέχρι τώρα χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης που καταναλώνουν ντίζελ.

Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές του περασμένου μήνα η δημοτική αρχή της πόλης απαγόρευσε ρητά την αγορά νέων πετρελαιοκίνητων οχημάτων για δημόσια χρήση.

Το σχέδιο της πόλης περιλαμβάνει επίσης τον παροπλισμό όλων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια συγκοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των ταξί, των λεωφορείων στα αεροδρόμια, καθώς και των τουριστικών λεωφορείων. Η πόλη, η οποία έχει αντικαταστήσει το 2015 όλα τα πετρελαιοκίνητα λεωφορεία με οχήματα που καταναλώνουν CNG, σχεδιάζει να εντάξει στο δυναμικό της περίπου 4.000 ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα του είδους έως το 2025.

Οι αρχές της πόλης δήλωσαν επίσης ότι θα ενθαρρύνουν τους αρμόδιους φορείς ώστε να αντικατασταθούν σταδιακά και τα πετρελαιοκίνητα οχήματα που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου