top icon
Επικαιρότητα

Η Shell επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Οι καιροί αλλάζουν και μάλιστα άρδην. Και μαζί τους, ο προσανατολισμός των «παραδοσιακών» εταιρειών στο χώρο της ενέργειας.

Η Shell, η γνωστή βρετανική-ολλανδική πολυεθνική εταιρεία καυσίμων, πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου, προσπαθεί με κάθε τρόπο τον τελευταίο καιρό να κάνει αισθητή την παρουσία της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και ειδικά στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, βλέποντας πως η μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στο συγκεκριμένο τύπο ενέργειας στο κόσμο των τεσσάρων τροχών θα επηρεάσει δραστικά τις ανά τον κόσμο δραστηριότητές της. Έτσι, ο πετρελαϊκός γίγαντας προχωρά σε ακόμα μία σημαντική επένδυση που μπαίνει κάτω από τη ομπρέλα του ονόματος Electric Cars for All σε συνεργασία με την εταιρεία Ample.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Ample αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Ample έχει εφεύρει μία οικονομικά, ταχύτατα αναπτυσσόμενη και ευρέως προσβάσιμη πλατφόρμα που προσφέρει πλήρη φόρτιση σε οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά. Πρόκειται για μία εναλλακτική λύση στον τομέα χρησιμοποιώντας μία αυτόνομη ρομποτική τεχνολογία έξυπνων μπαταριών, καθιστώντας εφικτό στον καθένα να έχει στην κατοχή του ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανεξάρτητα από τις ανάγκες οδήγησης, την οικονομική του υπόσταση ή τον γεωγραφικό τόπο που ζει».

Διαβάστε επίσης: Συμφωνία Shell με Ionity για την κατασκευή σταθμών φόρτισης

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ample ιδρύθηκε από τους Khaled Hassounah και John de Souza, δύο μηχανικούς που αρχικά ίδρυσαν την online «κοινότητα υγείας», MedHelp.

«Η οικοδόμηση μιας επεκτάσιμης λύσης για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων απαιτεί μια νέα προσέγγιση στην υποδομή», δηλώνει ο Khaled Hassounah.

Στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν επίσης οι εταιρείες Moore Strategic Ventures, Repsol Energy Ventures, Hemi Ventures και TRIREC._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ