top icon
Επικαιρότητα

Η Skoda παράγει το 1.000.000ό SUV της

Πρόκειται για ένα πράσινο Skoda Karoq, που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Kvasiny στις αρχές του μήνα.

Η αρχή του ταξιδιού της Skoda στην πλέον αναπτυσσόμενη κατηγορία της παγκόσμιας αγοράς έγινε το 2009 με την πρεμιέρα του Yeti, ενός αυτοκινήτου που όρισε τη μετέπειτα πορεία των Τσέχων στην πλούσια «συνομοταξία» των SUV αυτοκινήτων. Με το τέλος της παραγωγής του το Δεκέμβριο του 2017, το Yeti είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη 684.500 αγοραστών ανά τον κόσμο. Την άνοιξη του 2017, η Skoda λάνσαρε το «μεγάλο» Kodiaq, ενώ λίγους μήνες μετά, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, το ντεμπούτο του έκανε ο διάδοχος του Yeti, το νέο Karoq. To portfolio των SUV μοντέλων των Τσέχων περιλαμβάνει, επίσης, το Kamiq, το οποίο είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας.

Έως και τα μέσα του περασμένου μήνα, η Skoda έχει κατασκευάσει, πέρα από τα 684.500 Yeti, 215.700 Kodiaq, 87.800 Karoq και 12.000 Kamiq. Εκτός από την Τσεχία, η εταιρεία παράγει μοντέλα της SUV κατηγορία στη Γερμανία, στην Κίνα, στη Ρωσία καθώς και στην Ινδία.

«Είναι μεγάλο επίτευγμα η παραγωγή 1.000.000 SUV. Αυτή τη στιγμή λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στην αυξανόμενη ζήτηση για αυτά οχήματα. Για παράδειγμα, επεκτείνουμε το εργοστάσιό μας στο Kvasiny και επιπλέον, από την αρχή του έτους το Karoq αποτελεί το μοναδικό όχημα της μάρκας που παράγονται σε δύο τσέχικα εργοστάσιά μας», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος παραγωγής της Skoda Auto, Michael Oeljeklaus.

Το 1.000.000ό SUV της Skoda είναι ένα πράσινο (Emerald Green) Karoq Ambition, το οποίο «φορά» τον 1.5 TSI ACT κινητήρα των 150 ίππων, σε συνδυασμό με κιβώτιο DSG. Ανήκει δε στους Ισπανούς, Eike Schröder και Carmela Garbajosa._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ