Επικαιρότητα Κόσμος

Η Skoda προετοιμάζει το ηλεκτρικό της μέλλον

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η τσέχικη εταιρεία έχει εγκαταστήσει στη μονάδα της Mlada Boleslav πάνω από 300 σημεία φόρτισης πραγματοποιώντας σε πραγματικές συνθήκες τις σχετικές δοκιμές.

Τα τμήματα τεχνικής ανάπτυξης, διασφάλισης ποιότητας, πωλήσεων και παραγωγής οχημάτων της Skoda δοκιμάζουν σε αγαστή συνεργασία σε πραγματικές συνθήκες τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε πειραματικούς σταθμούς που έχουν εγκατασταθεί στο εργοστάσιο της Mlada Boleslav στην Τσεχία. Για τις ανάγκες των εν λόγω δοκιμών η Skoda επένδυσε το 2018 περί τα 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 1,65 εκ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό και επέκταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Το εναπομείναν ποσό (1,75 εκατομμύρια ευρώ) διατέθηκε για τη δημιουργία περισσότερων από 300 σημείων φόρτισης - περισσότεροι από 220 με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) και 80 με συνεχές (DC).

Όπως ανακοινώθηκε, τους προσεχείς μήνες και χρόνια, η Skoda σχεδιάζει να επεκτείνει τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σε περιοχές που δεν «περιορίζονται» στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευής οχημάτων.

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Skoda έρχονται μέσα στο 2019

Μέσα στη χρονιά η Skoda θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση του Suberb, ενώ προς τα τέλη περίπου του έτους η τσέχικη εταιρεία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης του Citigo. Στις αρχές δε του 2020, η εταιρεία θα λανσάρει στην αγορά την έκδοση παραγωγής του Vision E. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Skoda θα επενδύσει περί τα 2 δις ευρώ στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και στις νέες υπηρεσίες κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης Strategy 2025._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου