top icon
Επικαιρότητα

Η SsangYong αποκαλύπτει το νέο Rexton στη Σεούλ

Στην έκθεση της Σεούλ η SsangYong αποκάλυψε σε παγκόσμια πρώτη το νέο Rexton.

Πρόκειται για την τέταρτη γενιά του πιο διάσημου μοντέλου της εταιρείας, με ιστορία από το 2001, που στέκεται στην κορυφή της γκάμας της SsangYong και ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων premium SUV. Βασισμένο σε πλαίσιο νέα γενιάς με την κίνηση πίσω, το νέο Rexton αντικατοπτρίζει τις αρχές ενός Premium SUV, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία. Βασική επιδίωξη του νέου μοντέλου είναι να εδραιώσει την κερδοφορία της εταιρείας αλλά και να καθιερώσει από την αρχή τη φήμη της ως εξειδικευμένης στα SUV με ένα κορυφαίο μοντέλο στην κατηγορία του.

Ο έντονος και δυναμικός σχεδιασμός του νέου Rexton έχει πάρει την έμπνευσή του από το ναό του Παρθενώνα. Η σχεδιαστική φιλοσοφία της SsangYong «Nature-born 3Motion», και πιο συγκεκριμένα η έννοια της «Μεγαλοπρεπούς Κίνησης» ήταν η βάση για την υλοποίηση, πάνω στο αμάξωμα του Rexton, της φυσικής κίνησης. Το εσωτερικό του νέου μοντέλου που στόχο έχει να προσφέρει «εκλεπτυσμένη πολυτέλεια» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς ανάλογα τη θέση των καθισμάτων. Οι δερμάτινες επενδύσεις, που κάνουν χρήση δέρματος Nappa, ή τα ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες που «σώζουν» και τη θέση των εξωτερικών καθρεπτών, είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα που αναδύουν την αίσθηση ανώτερης ποιότητας που εισπράττουν οι επιβάτες. Παράλληλα, το νέο Rexton προσφέρει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του, χάρη στη βέλτιστη αξιοποίηση του εσωτερικού του.

Το νέο Rexton χρησιμοποιεί έναν κινητήρα diesel 2.2 λίτρων (181PS, 420 Nm), σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων της Mercedes–Benz. Παράλληλα, θα εξοπλίζεται και με τον κινητήρα βενζίνης 2.0 DGi (225PS, 350Nm) με turbo και άμεσο ψεκασμό καυσίμου. Το σύστημα τετρακίνησης 4Tronic βασίζεται στη μακροχρόνια παράδοση της SsangYong στα συστήματα του είδους (4WD). O οδηγός μπορεί να επιλέξει κίνηση στους πίσω τροχούς, υπό νορμάλ συνθήκες οδήγησης, επιδιώκοντας άνεση και χαμηλή κατανάλωση. Η τετρακίνηση (4WD) μπορεί να επιλεγεί προκειμένου να εξασφαλιστεί το βέλτιστο κράτημα σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, ενώ υπάρχουν και σχέσεις υπολλαπλασιασμού για κορυφαίες εκτός δρόμου επιδόσεις. Παράλληλα, ο συνδυασμός της ανάρτησης με διπλά ψαλίδια εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, εξασφαλίζει κορυφαία σταθερότητα και ποιότητα κύλισης. Ακριβείς πληροφορίες για τις επιδόσεις, τους άλλους κινητήρες και κιβώτια, την κατανάλωση, καθώς και την τιμή του νέου Rexton θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ το αυτοκίνητο αναμένεται και στην Ελλάδα μέσα στο φθινόπωρο του έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ