top icon
Κόσμος

Η Stellantis δημιουργεί το Stellantis Design Studio

Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία του Stellantis Design Studio το οποίο θα παρέχει παγκόσμιες υπηρεσίες σχεδιασμού σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Stellantis, το Stellantis Design Studio θα παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού σε εταιρείες που σχετίζονται με τις μεταφορές αλλά και τον ευρύτερο βιομηχανικό και μεταποιητικό κλάδο.

Το Stellantis Design Studio θα βασιστεί στην τεχνογνωσία του Peugeot Design Lab και θα το επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνοντας εταιρείες του ομίλου, όπως η Maserati, η Jeep, η DS Automobiles και η Lancia.

«Το Stellantis Design Studio επιδιώκει να συνδέσει το δίκτυο των πελατών του με τις εμβληματικές μάρκες της Stellantis και να προχωρήσει σε συνεργασίες σχεδιασμού μεταξύ εταιρειών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο όμιλος στις επίσημες ανακοινώσεις του.

Επικεφαλής του Stellantis Design Studio θα είναι οι  Klaus Busse και Arnault Gournac. Ο Klaus Busse θα επιβλέπει τις Maserati και Jeep στην Ευρώπη και θα τεθεί επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού του Stellantis Design Studio.

«Η ιστορία επιτυχίας και η εμπειρία του Peuegot Design Lab είναι απαράμιλλη», δήλωσε ο Busse. «Η επέκταση αυτής της τεχνογνωσίας σε όλες τις μάρκες μας ανοίγει ασύγκριτες προοπτικές».

Ο Arnault Gournac, Διευθυντής του Peugeot Design Lab και της Cycles Peugeot, θα υποστηρίξει με τη σειρά του το Stellantis Design Studio σε παγκόσμιο επίπεδο από τη θέση του Creative Director.

«Κοιτάζοντας το χαρτοφυλάκιο των μαρκών μας, οι σχεδιαστές της Stellantis δημιούργησαν μερικά από τα πιο συναρπαστικά και ελκυστικά οχήματα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο Gournac. «Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη δημιουργική ενέργεια και να προσφέρουμε τις ικανότητες μας στους παγκόσμιους εξωτερικούς συνεργάτες μας».

Το νέο στούντιο πρόκειται να αξιοποιήσει τα 9 χρόνια εμπειρίας του Peugeot Design Lab καθώς και τις περισσότερες από 120 συνεργασίες του με διακεκριμένους πελάτες και συνεργάτες, όπως οι Airbus Helicopter, Alstom, Bombardier, Bénéteau Groupe, Zodiac, Haier Group, το F.I.A. Whirlpool, Gillardeau Oysters και Pleyel.

Το Peugeot Design Lab θα συνεχίσει τις λειτουργίες του στους κόλπους του Stellantis Design Studio απευθυνόμενο σε πελάτες πέραν της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη μάρκα Peugeot. Το Stellantis Design Studio θα επεκτείνει προοδευτικά αυτήν την τεχνογνωσία σε όλες τις μάρκες της Stellantis.

Stellantis Design Studio

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ