top icon
Επικαιρότητα

Η Στουτγάρδη λέει «όχι» στην απαγόρευση των ντίζελ

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρεμβέργης δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση εναντίον της πρόσφατης δικαστικής απόφασης, η οποία την υποχρεώνει να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα ντίζελ από τους δρόμους της Στουτγάρδης. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι ο εν λόγω «αποκλεισμός» δεν θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2018, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Η κυβέρνηση της κρατιδίου, που διόλου τυχαία αποτελεί την έδρα των Daimler και Porsche, δήλωσε χθες ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου που επέβαλε την απαγόρευση κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων από την πόλη της Στουτγάρδης ως το μόνο τρόπο ώστε να πληρούνται τα πρότυπα εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx) της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και εκείνων των σωματιδίων σκόνης.

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρεμβέργης, που διοικείται από έναν συνασπισμό ανάμεσα στους Συντηρητικούς και τους Πράσινους, είχε ήδη δεσμευτεί ότι θα μελετήσει την απόφαση πριν αποφασίσει αν και πότε θα επιβάλει την απαγόρευση, την οποία ζήτησε η περιβαλλοντική ομάδα DUH.

Θυμίζουμε πως η DUH προσέφυγε στο δικαστήριο δύο μήνες μετά το ξέσπασμα του διαβόητου σκανδάλου της VW σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την πόλη της Στουτγάρδης να βελτιώσει δραστικά την ποιότητα του αέρα απαγορεύοντας τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Η προσφυγή στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας, στην οποία θα καταφύγουν οι αρχές του κρατιδίου, σημαίνει ότι η πρότερη απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου δεν θα επιβληθεί λόγω της επικείμενης έφεσης. Ως αντιστάθμισμα, οι κυβερνώντες δήλωσαν ότι θα απαγορεύσουν την κίνηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων που δεν συμμορφώνονται με τα τελευταία πρότυπα εκπομπών σε ημέρες όπου τα επίπεδα μόλυνσης του περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ