Επικαιρότητα Κόσμος

Η συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi θα διοικείται από κοινού

Σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, οι τρεις εταιρείες αποφάσισαν πως η γαλλο-ιαπωνική συμμαχία θα διοικείται στο εξής από ένα σχήμα αποτελούμενο από τους CEO των Renault, Nissan και Mitsubishi.

Η σημερινή συνάντηση των CEO των Renault, Nissan και Mitsubishi στην Ολλανδία ήταν η πρώτη που πραγματοποιείται στην έδρα της συμμαχίας των τριών εταιρειών μετά τη σύλληψη στο Τόκιο του πάλαι ποτέ ισχυρού της άνδρα, Calros Ghosn. Στόχος της συνάντησης, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, ήταν να βρεθεί ένα αποδεκτό απ’ όλες τις πλευρές σχήμα, το οποίο θα αναλάβει από εδώ και στο εξής το τιμόνι της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi - κάτι που τυπικά κρατά μέχρι και αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ, ο οποίος πρόσφατα απεπέμφθη από τα αξιώματα που κατείχε τόσο στη Nissan, όσο και στη Mitsubishi (περισσότερα για αυτό μορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ).

Παρά τις έντονες πιέσεις της γαλλικής πλευράς να τεθεί επικεφαλής της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ο προσωρινός αντικαταστάτης του Carlos Ghosn στη Renault, Thierry Bollore, οι CEO αποφάσισαν τη διοίκηση της συμμαχίας να αναλάβουν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και των τριών εταιρειών.

«Ήταν μια εξαιρετικά καλή συνάντηση. Ήμασταν σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι οι τρεις μας θα αναλάβουμε ηγετικό ρόλο, κάτι που είναι εξαιρετικό», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο ΔΣ της Nissan, Hiroto Saikawa.

Σε επιστολή προς τους εργαζομένους των Renault, Nissan και Mitsubishi που υπογράφουν και οι τρεις CEO, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«H συμμαχία δεν είναι εθνική υπόθεση και δεν χρειάζονται απλά μερικά άτομα, αλλά ολόκληρη η ομάδα μας. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να στηριχθούμε στη συμμαχία, η οποία θα είναι βασισμένη σε στερεά θεμέλια που οικοδομήθηκαν από την αφοσίωση όλων από το 1999 μέχρι σήμερα»._Χ.Α.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου