top icon
Επικαιρότητα

Η συναρπαστική ιστορία των καθαρόαιμων Bugatti EB110 LM και SC GTS-1 (+video)

Με σημείο αναφοράς την «πολιτική» EB110, η Bugatti κατασκεύασε με πολύ κόπο και μπόλικο μεράκι τις καθαρόαιμες LM και SC GTS-1 με τις οποίες το γαλλικό εργοστάσιο συμμετείχε τη δεκαετία του ‘90 στους δύο πιο δημοφιλείς 24ωρους αγώνες αντοχής του πλανήτη.

Στο άκουσμα του ονόματος Bugatti, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται σήμερα στο νου είναι η Chiron. Και το τελευταίο, βέβαια, οι αγώνες. Κι αυτό γιατί στα χέρια του VW Group η εμβληματική εταιρεία που ίδρυσε ο Ettore Bugatti το 1909 ακολούθησε μία διαφορετική ρότα, άμεσα συνδεδεμένη με τη high-tech μηχανική, τη… χλιδή και τις υπερκατασκευές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες απευθύνονται σε μία εξαιρετικά περιορισμένη μερίδα αγοραστικού κοινού που ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τους αγώνες.

Εντούτοις, πριν 30 χρόνια τόσο η «εικόνα», όσο και οι προθέσεις του Romano Artioli, του τότε ιδιοκτήτη και ιδρυτή της Bugatti Automobili S.p.A., ήταν διαφορετικές, με τον Ιταλό εκατομμυριούχο να θέλει να «χτυπήσει» στα ίσια τις κυρίαρχες την εποχή εκείνη προτάσεις των Ferrari και Lamborghini. Όπερ και εγένετο, καθώς στις 15 Σεπτέμβριου του 1991, ακριβώς 110 χρόνια μετά τη γέννηση του Ettore Bugatti, τα σχέδια για την αναγέννηση της εταιρείας πήραν σάρκα και οστά χάρη στους Paolo Stanzani και Marcello Gandini. Τους σχεδιαστές, με άλλα λόγια, των Lamborghini Miura και Countach. Κάπως έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε η EB110, η οποία «χτίστηκε» πάνω σ’ ένα προηγμένο για την εποχή carbon πλαίσιο. Την κίνηση παρέχει ένας V12 κινητήρας 3,5 λίτρων, ο οποίος τροφοδοτούσε με ισχύ που έφτανε έως και τους 600 ίππους και τους τέσσερις τροχούς, με την αρωγή ενός χειροκίνητου κιβωτίου με έξι σχέσεις.

Τόσο για τον Romano Artioli όμως, όσο και για την ομάδα των ανθρώπων που τον πλαισίωναν, αυτό δεν ήταν αρκετό, μιας και το πάθος τους για τους αγώνες ήταν κάτι παραπάνω από έντονο. Έτσι, πολύ σύντομα μία ομάδα ανήσυχων μηχανικών πήρε εντολή στις αρχές της δεκαετίας του ’90 να εξελίξει την πλέον καθαρόαιμη εκδοχή της EB110, που έλαβε μέρος με τις εκδόσεις LM και SC GTS-1 τόσο στις 24 Ώρες του Μαν το 1994, όσο και στον 24ωρο αγώνα αντοχής της Daytona του πρωταθλήματος IMSA το 1996, αντίστοιχα.

Πως, όμως, κατασκευάστηκαν οι σπάνιες αυτές κατασκευές και ποιες ήταν οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι δημιουργοί τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος εξέλιξης; Η Davide Cironi Drive Experience έχει όλες τις απαντήσεις μέσα από το σχεδόν 40λεπτο ντοκιμαντέρ που ετοίμασε για τις EB110 LM και EB110 SC GTS-1. Απολαύστε το συνοδεία αγγλικών υποτίτλων και φυσικά του σχετικού φωτογραφικού υλικού που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ