top icon
Επικαιρότητα

Η Tesla απολύει το 9% των εργαζομένων της

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Elon Musk, πρόκειται για μια απόφαση που εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιοργάνωσης της Tesla που στόχο έχει την επίτευξη θετικού προσήμου στα οικονομικά της μεγέθη.

Την ανακοίνωση ότι η Tesla θα απολύσει το 9% των εργαζομένων της έκανε ο ίδιος ο Elon Musk μέσω σχετικής ηλεκτρονικής επιστολής που απέστειλε στο προσωπικό της εταιρείας του. Αυτή τη στιγμή, η Tesla φέρεται να απασχολεί ανά τον κόσμο πάνω από 37.000 εργαζόμενους, αριθμός που αναμένεται να μειωθεί μετά τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις του CEO της κατά περίπου 3.000. Αν μη τι άλλο, μετά τις 700 απολύσεις που πραγματοποιήθηκα πέρσι, αυτή είναι η μεγαλύτερη περικοπή υπαλλήλων στην 15χρονη ιστορία της Tesla, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια πενταπλασίασε την ένταση του ανθρώπινου δυναμικού της προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Ο Elon Musk χαρακτήρισε την απόφαση του αυτή «δύσκολη, αλλά απαραίτητη» προκειμένου η Tesla να καταφέρει κάποια στιγμή να καταστεί κερδοφόρα, καθώς από το 2003 μέχρι και σήμερα οι ζημιές της ξεπερνούν αθροιστικά τα 5 δις ευρώ. Όπως διευκρίνισε, οι απολύσεις δεν αφορούν εργαζομένους που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στον κατασκευαστικό κλάδο της εταιρείας.

«Η Tesla μεγάλωσε και εξελίχθηκε ταχέως τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οδήγησε σε κάποια αλληλοεπικάλυψη ρόλων και ορισμένων λειτουργιών εργασίας που, παρόλο που είχαν νόημα στο παρελθόν, είναι δύσκολο να δικαιολογηθούν σήμερα», ανέφερε ο Elon Musk, προσθέτοντας:

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και της ανάγκης μείωσης του κόστους και κερδοφορίας, έχουμε πάρει τη δύσκολη απόφαση να απολύσουμε περίπου το 9% των συναδέλφων μας σε όλη την εταιρεία. Αυτό δεν θα επηρεάσει την ικανότητά μας να επιτύχουμε τους στόχους παραγωγής του Model 3 τους επόμενους μήνες».

Αναφερόμενος στο λόγο που γίνονται οι ως άνω περικοπές, ο Elon Musk ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:

«Αυτό που μας οδηγεί είναι η αποστολή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση στην αειφόρο και καθαρή κινητικότητα, αλλά ποτέ δεν θα επιτύχουμε αυτή την αποστολή, αν δεν αποδείξουμε τελικά ότι μπορούμε να είμαστε βιώσιμοι κερδοφόροι»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ