top icon
Επικαιρότητα

Η Tesla συστήνει τριμελή επιτροπή για να εξετάσει τις προτάσεις εξαγοράς του Elon Musk

Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla σύστησε σήμερα μία ειδική επιτροπή τριών ατόμων η οποία θα αξιολογήσει τις προτάσεις του Elon Musk για την έξοδο της εταιρείας από τις διεθνείς χρηματαγορές.

Μόλις πριν λίγες μέρες ο Elon Musk έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αγοράσει την Tesla έναντι 420 $ ανά μετοχή, ενώ μόλις χθες το πρωί ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το Κρατικό Επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου η τελευταία να βγει από τις διεθνείς χρηματαγορές. Αργότερα μέσα στη μέρα, ο CEO δήλωσε μέσω αναρτήσεων στο twitter πως συνεργάζεται για το σκοπό αυτό τόσο την Silver Lake, όσο και με την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, οι οποίες αποτελούν αυτή τη στιγμή τους οικονομικούς του συμβούλους για το όλο εγχείρημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Tesla σύστησε μια τριμελή επιτροπή από ανεξάρτητα στελέχη της αγοράς, η οποία αναμένεται να ασκήσει εποπτικό ρόλο στις προτάσεις του Elon Musk αναφορικά με την έξοδο της αμερικάνικης εταιρείας από τις διεθνείς αγορές και την τυχόν συνεργασία της με το Κρατικό Επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα, η επιτροπή διόρισε τις εταιρείες Latham και Watkins LLP ως νομικούς της συμβούλους.

Τα μέλη της τριμελούς επιτροπής είναι οι Brad Buss, Robyn Denholm και Linda Johnson Rice. Ο Brad Buss θήτευσε ως επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της SolarCity για δύο χρόνια πριν αποσυρθεί το 2016 (σ.σ.: την ίδια χρονιά η εταιρεία αγοράστηκε από την Tesla). Η Robyn Denholm, η πρώτη γυναίκα που εντάσσεται στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla, είναι επικεφαλής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telstra και πρώην CFO του κατασκευαστή δικτύων, Juniper Network. Τέλος, η Linda Johnson Rice, η πρώτη αφροαμερικανίδα και η δεύτερη γυναίκα που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla, είναι η πρόεδρος της Johnson Publishing Co, που φιλοξενεί τα περιοδικά Ebony και Jet._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ