top icon
Επικαιρότητα

Η Tesla θα κατασκευάζει δικές της μπαταρίες από το 2022

Ο Elon Musk έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές ελλείψεις στην προμήθεια μπαταριών τα επόμενα χρόνια αναγγέλλοντας συγχρόνως, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η Tesla θα ξεκινήσει να κατασκευάζει η ίδια τους δικούς της συσσωρευτές ενέργειας από το 2022 και μετά.

Λίγες ώρες πριν την καθιερωμένη, ετήσια συνάντηση των μετόχων της Tesla και τις επικείμενες ανακοινώσεις της αμερικανικής εταιρείας στα πλαίσια της εκδήλωσης Battery Day που θα πραγματοποιηθεί σήμερα αργά το βράδυ στο Freemont, ο Elon Musk άνοιξε τα χαρτιά του και με σχετικό τιτίβισμά του στον προσωπικό του λογαριασμό δήλωσε πως η εταιρεία είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ελλείψεις στην προμήθεια μπαταριών τα προσεχή χρόνια.

Την ίδια στιγμή, ο ισχυρός άνδρας της Tesla ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία του θα χρειαστεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της από το 2022 και μετά, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την έλευσή της στον τομέα της κατασκευής μπαταριών από το 2022 – κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τα μοντέλα Semi, Cybertruck και Roadster.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες, η Tesla έχει ήδη κατασκευάσει στο Freemont μια πρότυπη αλυσίδα παραγωγής κυψελών για μπαταρίες, οι οποίες θα έχουν διάμετρο 42 χλστ., έναντι 21 χλστ. που διαθέτουν σήμερα εκείνες του Model 3 τις οποίες κατασκευάζει στις εν λόγω εγκαταστάσεις σήμερα η Panasonic.

Την ίδια στιγμή, ο Elon Musk διαβεβαίωσε ότι η Tesla θα συνεχίσει να προμηθεύεται μπαταρίες για τα αυτοκίνητά της από τις Panasonic, CATL και LG Chem (και ενδεχομένως και από άλλους κατασκευαστές), οι οποίες τα προσεχή χρόνια θα δεχθούν έντονες πιέσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στην υψηλή ζήτηση.

Όπως όλα δείχνουν, οι επικείμενες ανακοινώσεις της Tesla θα φέρουν στο φως σημαντικές ειδήσεις, συμπεριλαμβανομένης ενδεχομένως και της αναγγελίας της εταιρείας για την κατασκευή μιας μπαταρία με διάρκεια ζωής 1.600.000 χλμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ