top icon
Κόσμος

Η Toyota Corolla έσπασε το φράγμα των 50 εκατ. αντιτύπων

Με 55 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας ανά την υφήλιο, η Toyota Corolla είναι το παγκόσμιο best-seller ξεπερνώντας και επίσημα πλέον σε πωλήσεις τις 50 εκατ. μονάδες.

Με το 50.000.000ό αντίτυπο της Toyota Corolla να έχει ήδη πωληθεί, το ιαπωνικό μοντέλο που ξεκίνησε την εμπορική του σταδιοδρομία το 1966 διατηρεί επάξια τον τίτλο του best-seller μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο. Και μάλιστα με διαφορά από γνωστά μοντέλα της αυτοκινητικής σκακιέρας, όπως για παράδειγμα το VW Golf, που δεν έχει ακόμα «πιάσει» το ορόσημο των 40.000.000 μονάδων.

Η δημοτικότητα του μοντέλου τα τελευταία 55 χρόνια είναι τέτοια που ένα αντίτυπο της Toyota Corolla πωλείται σε περισσότερες από 150 αγορές ανά τον κόσμο κάθε 28 δευτερόλεπτα.

Toyota Corolla

Αυτή τη στιγμή η 12η κατά σειρά γενιά του μοντέλου παράγεται σε 12 εργοστάσια της Toyota ανά τον κόσμο που βρίσκονται στην Ιαπωνία, την Βενεζουέλα, την Βραζιλία, την Κίνα, το Πακιστάν, την Ν. Αφρική, την Ταϊβάν, το Βιετνάμ, την Τουρκία, το Ην. Βασίλειο και τις  ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά στην οποία εξήχθη για πρώτη φορά η Corolla ήταν εκείνη της Αυστραλίας, με μόλις 15 αντίτυπα – όλα σε 2θυρη σεντάν έκδοση και κινητήρα 1,1 λίτρων – να πατούν τους τροχούς τους στην αχανή χώρα τον Νοέμβριο του 1966.

Το όνομα «Corolla» παραπέμπει στο δαχτυλίδι που δημιουργούν τα πέταλο γύρω από ένα λουλούδι –  το οποίο θεωρείται το πιο όμορφο μέρος του. Σύμφωνα με την Toyota, το εν λόγω όνομα επιλέχτηκε προκειμένου «να αναδείξει την εικόνα ενός συμπαγούς αυτοκινήτου με όμορφο σχεδιασμό, που τραβάει τα βλέμματα».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ