top icon
Επικαιρότητα

Η Toyota διευρύνει το κατασκευαστικό της αποτύπωμα στην Πολωνία

Η Toyota διευρύνει το κατασκευαστικό της αποτύπωμα στην Πολωνία ανακοινώνοντας σήμερα την έναρξη παραγωγής του 2λιτρου βενζινοκινητήρα της στη μονάδα του Jelcz-Laskowice.

Καθώς οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων της Toyota Motor Europe συνεχίζουν να αυξάνονται (σ.σ.: ήδη στο πρώτο 6μηνο του τρέχοντος έτους το μερίδιό τους αγγίζει το 52% επί των συνολικών), η ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να μετατοπίζει με «κατεύθυνση» τη γηραιά ήπειρο την κατασκευή οχημάτων αλλά και επιμέρους τμημάτων τους που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους. Έτσι, σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο Toyota Motor Manufacturing Poland (ΤΜΜP) στο Jelcz-Laskowice της Πολωνίας, η Toyota έδωσε και επισήμως σήμερα το πράσινο φως για την έναρξη παραγωγής του 2λιτρου βενζινοκινητήρα της, ο οποίος θα εξοπλίζει τα υβριδικά μοντέλα της νέας Corolla, καθώς και τη συμβατική, βενζινοκίνητης έκδοσης του επίσης νέου RAV4.

Η παρουσία της Toyota Motor Manufacturing Poland στη χώρα είχε ως αφετηρία τον κινητήρα 1.8 e-CVT, ο οποίος ξεκίνησε να κατασκευάζεται στη μονάδα Walbrzych τον Νοέμβριο του 2018. Με ενδιάμεσο «σταθμό» σήμερα τον 2λιτρο κινητήρα, η Toyota θα παράγει από την άνοιξη του 2020 και μετά στο Jelcz-Laskowice και τον 1.5L κινητήρα της, ενώ από το 2021 το εργοστάσιο στο Walbrzych θα «υποδεχτεί» και τα e-CVT κιβώτια του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Τα εν λόγω συστήματα μετάδοσης, καθώς και οι κινητήρες, θα προμηθεύουν τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων της Toyota Motor Europe που έχουν την έδρα τους στην Τσεχία, στη Μ. Βρετανία, στη Γαλλία, στη Ρωσία και στην Τουρκία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ