top icon
Κόσμος

Η Volkswagen αυξάνει τις επενδύσεις της στην Northvolt

Η Volkswagen συνεχίζει τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση αυξάνοντας το μερίδιό της στη Northvolt, στη σουηδική εταιρεία κατασκευής μπαταριών υψηλής τάσης.

Η σχέση της Volkswagen με την σουηδική Northvolt δεν είναι καινούργια. Τόσο σε προϊοντικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Ως γνωστόν, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται στο εγγύς μέλλον (βλ. 2023) να χρησιμοποιήσει τους συσσωρευτές ενέργειας που θα κατασκευάζει η σκανδιναβική εταιρεία, ενώ παράλληλα έχει επενδύσει σε αυτή, ήδη από τον Ιούνιο του 2019, κεφάλαια συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, οι δύο πλευρές σκοπεύουν να συνεργαστούν περαιτέρω δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο gigafactory της Northvolt στην Skelleftea της Σουηδίας, με το τελευταίο να αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω προκειμένου να υποστηρίξει μια παραγγελία μπαταριών για λογαριασμό της Volkswagen αξίας 11,7 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια.

Ως εκ τούτου, η γερμανική μάρκα αποτελεί όχι μόνο πελάτη της Northvolt αλλά και στρατηγικό εταίρο και συνεργάτη της με πεδίο… δράσης την Ευρώπη.

Η νέα επένδυση της Volkswagen

Σήμερα, προχωρώντας ένα βήμα ακόμα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι διευρύνει τους επιχειρηματικούς δεσμούς της με την σουηδική εταιρεία επενδύοντας σε αυτή επιπλέον 500 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ενός νέου κύκλου χρηματοδότησης της Northvolt συνολικού ύψους 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο νέο αυτό εγχείρημα μετέχουν επίσης η Omers Capital Markets, η Goldman Sachs, καθώς και επενδυτικά funds από την Δανία και την Σουηδία που δραστηριοποιούνται στον τομέα των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Χάρη στη νέα αυτή επένδυσή της, η Vοlkswagen διατηρεί τη συμμετοχή της στο μετοχικό σχήμα της Northvolt στα επίπεδα του 20%.

Volkswagen

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ