top icon
Επικαιρότητα

Η Volvo Cars παρεμβαίνει για την ανισότητα στην οδική ασφάλεια

Η Volvo Cars καλεί τους αντιπροσώπους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις συνθήκες ανισότητας που υπάρχουν στην οδική ασφάλεια, ανάμεσα στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Η τρίτη παγκόσμια υπουργική διάσκεψη για την οδική ασφάλεια συνδιοργανώνεται αυτές τις ημέρες από τη Σουηδία και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αρχίζει στη Στοκχόλμη αυτή την εβδομάδα. Στη διάσκεψη, αντιπρόσωποι περισσότερων από 80 χωρών μελών του ΟΗΕ θα συζητήσουν τη στρατηγική πορεία για την παγκόσμια οδική ασφάλεια έως το 2030 αλλά και στη συνέχεια. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, η Volvo Cars καλεί τους αντιπροσώπους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ανισότητα στην οδική ασφάλεια, ανάμεσα στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Παρά την πρόοδο που έχει γίνει κατά τις πρόσφατες δεκαετίες, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν μεγάλη απόκλιση στον αριθμό των θανάτων από τροχαία ανάμεσα στις δύο κατηγορίες χωρών. Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους σε οδικά δυστυχήματα. Αυτό το στοιχείο και μόνο υπογραμμίζει την ανάγκη ανάληψης δράσης, όμως τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν επίσης ότι ο κίνδυνος θανάτου στο δρόμο είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερος στις αναπτυσσόμενες χώρες σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες.

VolvoXC90

Για να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο, η Volvo Cars πιστεύει ότι οι χώρες πρέπει να προωθήσουν τη χρήση ζώνης ασφαλείας, εισάγοντας νόμους για την υποχρεωτική χρήση της τόσο στα εμπρός όσο και στα πίσω καθίσματα. Μόνο 105 χώρες έχουν σήμερα νόμους για τις ζώνες ασφαλείας που καλύπτουν τόσο τους εμπρός όσο και τους πίσω επιβάτες, με βάση όσα προβλέπουν οι βέλτιστες πρακτικές. Άλλο πεδίο στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή είναι η βασική οδική υποδομή που διαχωρίζει τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου από τα μηχανοκίνητα οχήματα. Η Volvo Cars παρουσίασε ήδη από το 2019 μία ανοιχτή βάση δεδομένων με τα αποτελέσματα των ερευνών που έχει διεξάγει για την ασφάλεια σε βάθος δεκαετιών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://group.volvocars.com/company/safety-vision/research Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ