top icon
Κόσμος

Η Volvo ιδρύει νέο κόμβο τεχνολογίας στην Πολωνία

Η Volvo ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να ανοίξει έναν εντελώς νέο κόμβο τεχνολογίας στην Κρακοβία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό κέντρο ανάπτυξης λογισμικού που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις στρατηγικές μας φιλοδοξίες να είμαστε μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 και μία ηγετική δύναμη στις νέες τεχνολογίες, με έμφαση στην ανάπτυξη λογισμικού εσωτερικά. Ο κόμβος τεχνολογίας θα επιφορτιστεί πλήρως με την ευθύνη ανάπτυξης σημαντικών και ολοκληρωμένων λειτουργιών στα νέα μας αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι το οποίο ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τον εταιρικό μας σκοπό.

Volvo EX90

Οι μηχανικοί μας στην Κρακοβία θα αποτελούν μέρος της διεθνούς δεξαμενής ταλέντων μας, ενισχύοντας τον ρυθμό με τον οποίο καινοτομούμε μέσω της εξέλιξης λογισμικού σε πεδία που η Volvo θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικά – από ζωτικές τεχνολογίες για την ασφάλεια που βασίζονται στην κατανόηση σε βάθος των αιτιών πρόκλησης ατυχημάτων, έως αλγόριθμων για την αντίληψη και την υποβοήθηση του οδηγού, καθώς και λογισμικού για την αυτόνομη οδήγηση. Άλλες σημαντικές προκλήσεις για τους μηχανικούς περιλαμβάνουν την ανάπτυξη λειτουργιών συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς ή την υποστήριξη ολόκληρου του έργου ανάπτυξης λογισμικού μέσω της ανάλυσης δεδομένων. Εάν επιθυμείτε να μας βοηθήσετε να σχηματίσουμε το μέλλον της κινητικότητας, οι νέες μας εγκαταστάσεις στην Κρακοβία σας περιμένουν. Πρόθεσή μας είναι ο νέος μας κόμβος τεχνολογίας να λειτουργήσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους, με δυναμικό περίπου 120 ειδικοτήτων. Έως τα μέσα της δεκαετίας, στοχεύουμε να απασχολούμε 500 με 600 ανθρώπους στην Κρακοβία, οι οποίοι θα συμπληρώνουν και θα συνεργάζονται με τους κεντρικούς μας Κόμβους στη Σουηδία και την Κίνα, καθώς και με τους άλλους τεχνολογικούς κόμβους μας ανά τον κόσμο.

Υπολογιστής σε τροχούς

Όπως προκύπτει και από το αμιγώς ηλεκτρικό SUV Volvo EX90, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, η αυτοκινητοβιομηχανία μεταβάλλεται με ραγδαίο ρυθμό και τα προσεχή αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας θα καθορίζονται στο σύνολό τους από το λογισμικό τους. Το Volvo του μέλλοντος θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, θα διατίθεται όλο και περισσότερο μέσω online καναλιών πώλησης, θα ελέγχεται από εξαιρετικά προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές οι οποίοι θα τρέχουν λογισμικό που έχει εξελιχθεί εσωτερικά και θα γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου χάρη στις τακτικές ασύρματες (over-the-air) αναβαθμίσεις.

Volvo EX90

Αυτό καθιστά την εσωτερική εξέλιξη λογισμικού κλειδί για την επίτευξη των στρατηγικών φιλοδοξιών μας, οι οποίες περιλαμβάνουν το να είμαστε ηγέτης στις νέες τεχνολογίες και μια εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Για να επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό μας, προσλαμβάνουμε χιλιάδες ειδικευμένα ταλέντα ανά τον κόσμο. Ο κόμβος στην Κρακοβία θα αποτελέσει ακόμη ένα κομμάτι σε αυτό το παζλ.
Volvo EX90
«Είμαστε μία εταιρεία με οδηγό την αποστολή μας και την τεχνολογία. Επομένως, η επόμενη γενιά των αυτοκινήτων Volvo θα είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά μέσα μεταφοράς», δήλωσε ο Jim Rowan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo. «Θα είναι υπολογιστές σε τροχούς, σχεδιασμένοι να αναβαθμίζονται ασύρματα με νέο λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι ο τεχνολογικός κόμβος μας στην Κρακοβία και οι συνεχώς διευρυνόμενες ικανότητές μας στην ανάπτυξη λογισμικού εσωτερικά αποτελούν κλειδί για τη μελλοντική μας επιτυχία.»

Όπως είναι φυσικό, επιλέξαμε την Κρακοβία έπειτα από διεξοδική ανάλυση. Γνωρίζουμε καλά τη χώρα – έχουμε άλλωστε παρουσία στην Πολωνία για περισσότερα από 30 χρόνια – ενώ και η πόλη είναι ένα αναδυόμενο τεχνολογικό κέντρο, με ευρύ δίκτυο εταιρειών τεχνολογίας στην περιοχή. Υπάρχει επίσης ένας εύρωστος τομέας τηλεπικοινωνιών, κλάδος που έχει αποτελέσει πλούσιο κοίτασμα για στρατολόγηση στελεχών σε άλλες τοποθεσίες όπου διαθέτουμε ανάλογα κέντρα.
Volvo EX90
Επιπλέον, παρόλο που άλλες μεγάλες διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης παρουσία στην Πολωνία, πολλές δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει την Κρακοβία. Θα είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων με σημαντική εξειδικευμένη παρουσία, κάτι που καθιστά την τοποθεσία ιδανική για τον νέο μας κόμβο τεχνολογίας. Στο εξής, θα αρχίσουμε να χτίζουμε δίκτυα και να βρίσκουμε ταλέντα, ώστε το νέο μας γραφείο να είναι έτοιμο και πλήρως λειτουργικό έως το τέλος του έτους.

«Φιλοδοξία μας είναι να προσελκύσουμε και να στρατολογήσουμε κορυφαία ταλέντα ανά τον κόσμο, μέσω της παρουσίας μας σε στρατηγικά σημαντικές τοποθεσίες», δήλωσε η Hanna Fager (Χάνα Φάγκερ), Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού στη Volvo. «Ο νέος μας κόμβος τεχνολογίας στην Κρακοβία είναι ένα ιδανικό παράδειγμα για αυτό. Επομένως, εάν ενδιαφέρεστε να δώσετε μορφή στο μέλλον των μετακινήσεων με μία εταιρεία που βρίσκεται στην πρωτοπορία της τεχνολογικής εξέλιξης και συγχρόνως σας εμπνέει η προοπτική να αναπτυχθείτε μέσω της ισχυρής κουλτούρας και των αξιών μας, η Volvo είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.»

Επί του παρόντος, λειτουργούμε κόμβους τεχνολογίας στη Στοκχόλμη και στο Λουντ της Σουηδίας, καθώς και στη Μπανγκαλόρ, στην Ινδία. Διαθέτουμε επίσης μεγάλα τεχνικά κέντρα στη Σαγκάη, στην Κίνα, και στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Παρόλο που κάθε μία από αυτές τις θέσεις εστιάζει σε ξεχωριστό πεδίο, μαζί σχηματίζουν ένα σημαντικό δίκτυο από κέντρα καινοτομίας, στρατηγικά διεσπαρμένα ανά τον κόσμο. Εάν είστε μηχανικός λογισμικού και ενδιαφέρεστε να αποτελέσετε μέλος της ομάδας μας στον νέο Κόμβο τεχνολογίας στην Κρακοβία, μπείτε στη σελίδα θέσεων εργασίας μας και κάντε αίτηση τώρα. Επί του παρόντος, προσλαμβάνουμε μηχανικούς λογισμικού, αρχιτέκτονες συστημάτων και δοκιμαστές.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ