Επικαιρότητα Κόσμος

Η Volvo ξεκινά σταδιακά την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η Volvo ανακοίνωσε ότι ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα την παραγωγή αυτοκινήτων ανοίγοντας συγχρόνως το διοικητικό της επιτελείο στη Σουηδία.

Ύστερα από περίοδο τριών εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σουηδός κατασκευαστής έβαλε φρένο στην παραγωγή αυτοκινήτων, τα πράγματα στις τάξεις του αρχίζουν σταδιακά να ακολουθούν τους φυσιολογικούς –τηρουμένων των αναλογιών- ρυθμούς.

Έτσι, το εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στη Γάνδη του Βελγίου θα ανοίξει ξανά στις 20 Απριλίου, αλλά με μειωμένη παραγωγή δυναμική, ενώ ύστερα από τη λήψη των κατάλληλων μέτρων προστασίας για τους εργαζομένους της, αντίστοιχος θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθηθεί και στη μονάδα που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, από τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων στο Skoevde της Σουηδίας και η μονάδα στο Olofstroem θα συνεχίσουν να προγραμματίζουν την παραγωγή τους σε εβδομαδιαία βάση και να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των άλλων εργοστασίων, δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας.

«Έχουμε εισαγάγει νέα μέτρα που αφορούν την προστασία της υγείας καθώς οι εργαζόμενοι θα φορούν μάσκες και γάντια στις περιοχές όπου πλησιάζει πολύ κοντά ο ένας τον άλλο. Ο ρυθμός παραγωγής θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις της αγοράς. Μπορούμε να παράγουμε με πλήρη δυναμική από την αρχή, αλλά αυτό εξαρτάται από τις παραγγελίες», δήλωσε σε διεθνές μέσο ενημέρωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson.

Στη Σουηδία, η διάταξη σε όλες τις αίθουσες συσκέψεων και στα γραφεία των κεντρικών εγκαταστάσεων έχει προσαρμοστεί ώστε να επιτρέπει την διατήρηση των αποστάσεων.

Καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία έχει πατήσει φρένο, με ανάλογες ασφαλώς συνέπειες στη ζήτηση, η Volvo θα συνεχίσει να απασχολεί πολλούς από τους εργαζομένους της με μειωμένο ωράριο.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου