Η γερμανική εταιρεία επιδιώκει να καταστήσει την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή για όλους – και για το λόγο αυτό λανσάρει σήμερα μια σειρά οικιακών επιτοίχιων φορτιστών (Wallbox) που θα καταστήσουν τη φόρτιση των μπαταριών του νέου ID.3 πιο γρήγορη και πιο εύκολη.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του, ο Γερμανός κατασκευαστής προτίθεται να λανσάρει στην αγορά τρεις διαφορετικούς τύπους επιτοίχιων φορτιστών, που στην περίπτωση του νέου ID.3 φέρουν την… προφανή ονομασία ID Charger. Όπως κατέστησε γνωστό σήμερα η VW, τα εν λόγω wallboxes θα μπορούν εύκολα να παραγγελθούν μέσω του διαδικτύου ή να αποκτηθούν μέσω των «φυσικών» δικτύων εξυπηρέτησης πελατών εταιρείας από τον προσεχή Νοέμβριο και μετά. Μάλιστα, εξειδικευμένο προσωπικό της γερμανικής φίρμας θα είναι σε θέση να αναλάβει τόσο την εκπαίδευση των χρηστών γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του τριών διαφορετικών τύπων του ID Charger, όσο και την εγκατάστασή τους στο σπίτι των ιδιοκτητών του νέου ID.3.

Η βασική εκδοχή του ID Charger θα κοστίζει 399 € και θα διαθέτει ενσωματωμένο καλώδιο Type 2. Η ισχύς φόρτισης που θα παρέχει είναι τα 11 kW, ενώ για προφανείς λόγους θα διαθέτει ενσωματωμένη ασφάλεια που θα προστατεύει την συσκευή από προβλήματα υπέρτασης του δικτύου. Στην έκδοση ID Charger Connect, η οποία θα κοστίζει 599 €, το wallbox θα μπορεί να συνδεθεί μέσω WLAN ή LAN με το δίκτυο του σπιτιού και το κινητό τηλέφωνο. Χάρη στη δυνατότητα αυτή, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να παρακολουθούν τη χρήση και τις λειτουργίες φόρτισης της μπαταρίας του οχήματος και να επωφελούνται από λειτουργίες, όπως η απομακρυσμένη συντήρηση και οι ενημερώσεις λογισμικού. Τέλος, στην ID Charger Pro, η οποία τιμολογείται στα 849 €, η εταιρεία έχει προσαρμόσει έναν μετρητή για ακριβή καταγραφή του κόστους φόρτισης ανά κιλοβατώρα – κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τους διαχειριστές στόλων ηλεκτροκίνητων οχημάτων._Χ.Α.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά