top icon
Επικαιρότητα

Η VW σκέφτεται να θέσει προς πώληση την Ducati

Ο όμιλος της Volskwagen σκέφτεται το ενδεχόμενο να πουλήσει την Ducati, έχοντας κινήσει διαδικασίες για την εξεύρεση πιθανού αγοραστή.

Η VW εξετάζει την αγορά ενόψει μίας πιθανής πώλησης της Ducati, στο πλαίσιο εντός πενταετούς πλάνου του Γερμανικού ομίλου, που αφορά και τα brands των Lamborghini και Bugatti. Για την ιταλική εταιρεία, ακούγεται έντονα πως οι Γερμανοί θέλουν να την εντάξουν για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο όμιλος προχωρά σε αυτές τις διερευνητικές κινήσεις όντας πλέον στο κατώφλι της αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ θέλει παράλληλα να αυξήσει την χρηματιστηριακή του αξία στα 200 δις ευρώ.

Πριν έρθει η πώληση της Ducati, όμως, στις αρχές του νέου έτους, θα πρέπει να γίνει εκτίμηση του κόστους της δημοφιλούς ιταλικής μάρκας μοτοσυκλετών, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Volkswagen θέλει να πουλήσει την ιταλική φίρμα. Το επιχείρησε το 2017, όταν η Bajaj Auto, μαζί με την KTM, καθώς και η Polaris και οι επενδυτικές Bain, PAI και Investindustrial έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση της Ducati. Ωστόσο, αυτό το πλάνο μαθεύτηκε και τα συνδικάτα αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η πώληση.

Πηγές των 4Τ αναφέρουν, δε, πως μία πιθανή ενδιαφερόμενη για την Ducati είναι η Fiat, χωρίς όμως να έχουν φτάσει οι συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο._Δ.Μ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ