Επικαιρότητα Κόσμος

Η VW θα είναι πλέον και πάροχος πράσινης ενέργειας

Ο Όμιλος VW ιδρύει το Elli Group, μία εταιρεία που θα προσφέρει βιώσιμες λύσεις στον τομέα της ενέργειας και υπηρεσίες φόρτισης υπογραμμίζοντας το στρατηγικό της στόχο ώστε να καταστεί σύντομα ως ο κορυφαίος πάροχος βιώσιμης κινητικότητας.

Η Elli Group GmbH είναι η νέα αυτή εταιρεία και θα έχει ως έδρα της την πόλη του Βερολίνου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της, η VW «ως μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, πρόκειται να επιβάλει το ρυθμό για ενεργειακή μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα με οχήματα μηδενικών εκπομπή ρύπων. Η νέα εταιρεία θα παίξει το ρόλο της με προσφορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και έξυπνες λύσεις φόρτισης».

Αν μη τι άλλο, με αυτόν τον τρόπο η VW πραγματοποιεί ένα βήμα στρατηγικής σημασίας σε μια… συναρπαστική επιχειρηματική περιοχή που θα της προσφέρει παράλληλα και πολλές ευκαιρίες, αλλά συνάμα και τη δυνατότητα να ενισχύσει τους δεσμούς της τόσο με τους υπάρχοντες πελάτες της. όσο και με νέους.

Ο Thorsten Nicklaß, Διευθύνων Σύμβουλος της Elli, ανακοίνωσε ότι η νέα εταιρεία της VW θα προσφέρει πράσινη ενέργεια απαλλαγμένη από εκπομπές CO2 και σε πελάτες εκτός του γερμανικού ομίλου.

«Η αποστολή μας είναι να βγάλουμε την ηλεκτρική κινητικότητα από τη θέση που είναι σήμερα και να την τοποθετήσουμε σταθερά ως mainstream τάση. Το όνομα Elli αντιπροσωπεύει την «ηλεκτρική ζωή» (Electric life), επειδή σκοπεύουμε να ενσωματώσουμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, το οποίο θεωρείται σήμερα δεδομένο».

Η εταιρεία θα δημιουργήσει σταδιακά ένα χαρτοφυλάκιο τιμολογίων παροχής ενέργειας, wallbox και σταθμούς φόρτισης, καθώς και ένα σύστημα διαχείρισης της ενέργειας που βασίζεται σε τεχνολογίες πληροφορικής.

«Θα δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο οικοσύστημα που θα καλύπτει τις κύριες εφαρμογές και θα παρέχει απαντήσεις σε όλα τα ενεργειακά ζητήματα που θέτουν οι χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι φορείς εκμετάλλευσης στόλων αυτοκινήτων».

Ιδού μια σύντομη επισκόπηση των επιχειρηματικών τομέων στους οποίους θα δραστηριοποιείται η Elli:

@ home - φόρτιση στο σπίτι: πράσινη ενέργεια

Στο μέλλον, οι πελάτες θα συναντούν το σήμα της VW όχι μόνο στις αντιπροσωπείες και στα οχήματά τους, αλλά και στα σπίτια τους, εκεί όπου οι μισοί ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν πράσινη ενέργεια για ιδιωτικά νοικοκυριά με ή χωρίς ηλεκτρικό όχημα στην κατοχή τους Το 100% αυτής της ενέργειας  θαπροέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως υδροηλεκτρικά εργοστάσια, και η προέλευσή της θα πιστοποιηθεί από τον  TÜV.

@ home - φόρτιση στο σπίτι: Wallbox

Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας ποικιλίας παραλλαγών Wallbox για ασφαλή, γρήγορη και άνετη φόρτιση στο σπίτι. Το χαμηλού κόστους 11 kW AC Wallbox είναι κατάλληλο για φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας - από 5 έως 8 ώρες. Η πιο «πλούσια» έκδοση θα λειτουργεί επίσης στα 11 kW, αλλά θα προσφέρει επίσης δυνατότητα σύνδεσης μέσω ελκυστικών τιμολογίων πληρωμής και επιλογών ενημέρωσης.

@ home - φόρτιση στο σπίτι: ;έξυπνη διαχείριση ενέργειας και φωτοβολταϊκά

Ένας σταθμός υψηλής φόρτισης DC με ισχύ 22 kW μπορεί να κάνει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας και μέρος του έξυπνου δικτύου του μέλλοντος, χάρη στην αμφίδρομη φόρτιση και τη σύνδεσή του μ’ ένα σύστημα διαχείρισης της ενέργειας. Θα είναι δυνατό να αποθηκεύεται η ενέργεια που θα παράγεται από τα φωτοβολταϊκά συστήματα στο αυτοκίνητο και να χρησιμοποιείται αργότερα στο νοικοκυριό - ή να την τροφοδοτεί στο ηλεκτρικό δίκτυο προκειμένου να αποφέρει έσοδο στον ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια, ένα σύστημα διαχείρισης της ενέργειας θα αποφασίζει, σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβε από τον ιδιοκτήτη, ποιος τύπος ενέργειας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και που, με ποια τιμή και για ποιο σκοπό. Καθώς δεν θα φορτίζονται ταυτόχρονα όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η επιβάρυνση του ηλεκτρικού δικτύου θα μειωθεί ταυτόχρονα με τη βελτιστοποίηση του κόστους ενέργειας για οικιακή χρήση και κινητικότητα.

@destination - φόρτιση στον προορισμό: χώροι στάθμευσης των εργαζομένων και συνεργατών της VW

Με την Elli, η VW θα ασχοληθεί επίσης ενεργά με τη φόρτιση σε προορισμούς, όπως είναι οι χώροι στάθμευσης και οι αντιπροσωπείες της εταιρείας. Αρχικά, θα περιλαμβάνει την επέκταση των σταθμών φόρτισης στους ιδιόκτητες χώρων στάθμευσης των εργαζομένων της VW - από 1.000 που είναι σήμερα σε πάνω από 5.000 έως το 2020, καθώς και τον εξοπλισμό των 4.000 αντιπροσώπων και συνεργείων στην ΕΕ με διάφορες δυνατότητες φόρτισης, επίσης έως το 2020.

@destination - φόρτιση στον προορισμό: πελάτες στόλου και αλυσίδες καταστημάτων

Στον τομέα αυτό, η Elli θα παράσχει υποστήριξη στις μάρκες του Ομίλου VW σε συνδυασμό με τη μετάβαση των στόλων των πελατών τους στην ηλεκτρική κινητικότητα. Οι εταιρείες χωρίς στόλο αυτοκινήτων θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε συμβουλές σχετικά με τα θέματα της ενέργειας και της χρέωσης των υποδομών, ιδίως όσον αφορά την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση. Η Elli βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις σχετικά με τη συνεργασία για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε χώρους στάθμευσης πελατών μεγάλων εμπορικών αλυσίδων.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο επίσημο site της εταιρείας: www.elli.eco

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου