17 Αυγ 2018

Η VW θέλει η παραγωγή στο Wolfsburg θα φτάσει τις 1 εκ. μονάδες

Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιάταξης των μονάδων κατασκευής οχημάτων της VW, στο Wolfsburg θα κατασκευάζονται μεταξύ άλλων όλα τα αντίτυπα του νέου Golf, καθώς και το επερχόμενο Seat Tarraco.

VW Wolfsburg

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος «μπήκε» πρόσφατα κάτω από την ομπρέλα του ονόματος Pack to the Future, έως το 2020 οι βασικές μονάδες παραγωγής οχημάτων της VW θα αναδιοργανωθούν σε μεγάλο βαθμό. Ο στόχος της απόφασης αυτής σχετίζεται άμεσα τόσο με την «υποδοχή» της νέας γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο και με την περεταίρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η πρώτη φάση του σχεδίου Transform.Together περιλαμβάνει την αναβάθμιση της βασικής μονάδας παραγωγής της VW που βρίσκεται στο Wolfsburg, η οποία έως το 2020 θα παράγει τουλάχιστον 1 εκ. οχήματα ανά έτος. Για να επιτευχθεί αυτό, το νέο VW Golf 8 θα παράγεται εξ ολοκλήρου στο «μητrικό» αυτό εργοστάσιο, με τις μονάδες στο Zwickau και στη Puebla να ετοιμάζονται για τη φιλοξενία άλλων μοντέλων, η ταυτότητα των οποίων θα αποκαλυφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα. Παράλληλα, στο Wolfsburg θα κατασκευάζεται και το νέο Seat Tarraco.

«Σκοπεύουμε να αυξήσουμε την παραγωγική δυναμική των γερμανικών εργοστασίων κατά 25% έως το 2020», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του τμήματος παραγωγής της εταιρείας, Andrea Tostman._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • VW Wolfsburg
  • VW Wolfsburg
Ετικέτες: