top icon
Επικαιρότητα

Η VW θεμελιώνει το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στη Σαγκάη και θα τεθεί σε λειτουργία το 2020 κατασκευάζοντας αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW.

Η στρατηγική του Ομίλου VW στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλάζει μία ακόμα ταχύτητα, αυτή τη φορά στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη. Το πρώτο εργοστάσιο του γερμανικού ομίλου, το οποίο είναι θα είναι σε θέση να κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB, θα έχει την έδρα του στην περιοχή Anting στη Σαγκάη της Κίνας. Το πρώτο μοντέλο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της SAIC VW το 2020 θα είναι – τι άλλο; – ένα SUV. Μαζί με το εργοστάσιο της FAW-VW στο Foshan, το οποίο εγκαινίασε τις λειτουργίες του αυτό το καλοκαίρι, η εν λόγω νέα μονάδα θα αρχίσει να παράγει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αμέσως μετά την «εκκίνηση» της αντίστοιχης διαδιασίας στο Zwickau της Γερμανίας.

Με εδαφική κάλυψη τη τάξης των 640.000 τ.μ., στη μονάδα στο Anting της Σαγκάης, θα εγκατασταθούν πάνω από 1.400 ρομποτικές μηχανές καθώς και πολλές εφαρμογές που θα βασίζονται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Στόχος των του γερμανικού ομίλου είναι να παράγουν σε αυτό σε πάνω από 300.000 ηλεκτρικά οχήματα ανά έτος._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ