Επικαιρότητα Κόσμος

IAA 2017: Audi R8 V10 RWS (+20 photos)

Πισωκίνητο, ελαφρύτερο, με V10 κινητήρα 540 ίππων. Ιδού το νέο Audi R8 RWS.

Μιας και πρόκειται για μια ειδική έκδοση που βασίζεται στα αγωνιστικά πρωτότυπα με τα οποία η Audi μετέχει στο Π.Π. Αντοχής, τα μόλις 999 αντίτυπα του πισωκίνητου R8 RWS που θα κατασκευαστούν –σε ανοιχτές αλλά και κλειστές εκδόσεις- δικαίως αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης των απανταχού petrolheads.

Σύμφωνα με την Audi, χάρη στoν εξοστρακισμό του εμπρός διαφορικού, το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 50 ή 40 κιλά (Coupe και Spyder, αντίστοιχα), ενώ το «παρών» στο κέντρο του αμαξώματος εξακολουθεί να δίνει ο γνωστός ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων της Audi, ο οποίος αποδίδει 540 ίππους σε συνδυασμό με ροπή 540 Nm.

Σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα, μόλις 3,7 δλ. είναι αρκετά για το τυπικό «0-100» για την έκδοση Coupe του νέου Audi R8 RWS και 3,9 δλ. για την ξεσκούφωτη, με την τελική να ανέρχεται κατ’ αντιστοιχία στα 320 και 318 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα, η Audi ανακοινώνει πως έχουν γίνει εκτενείς αλλαγές στη ρύθμιση του τιμονιού καθώς φυσικά και στην ανάρτηση, ενώ επεμβάσεις ελάσσονος σημασίας έχουν λάβει χώρα στην εξωτερική και εσωτερική περιβολή του οχήματος._X.A.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου