top icon
Επικαιρότητα

IAA 2017: Audi RS4 Avant (+14 photos)

Αν η αντίστοιχη έκδοση αμαξώματος με τον κωδικό S4 σας φαίνεται… λίγη, ρίξτε μια ματιά στη νέα δημιουργία της Audi Sport με το λογότυπο RS, που μόλις έκανε το ντεμπούτο της στην ΙΑΑ 2017.

Το νέο Audi RS4 Avant έρχεται να «χτίσει» πάνω στις τεχνολογικές κατακτήσεις που είδαμε στο RS5 Coupe. Με πρώτη και καλύτερη, τον V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων, που από κοινού εξέλιξε η Audi με την «αδελφή» Porsche. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, ο bi-turbo αυτός κινητήρας αποδίδει κάτω από το καπό του μεσαίου στέισον βάγκον της Audi, 450 στο σύνολο ίππους. Και το κυριότερο, ροπή τη τάξης των 600 Nm.

Όντας τετρακίνητο και σε συνδυασμό μ' ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το νέο Audi RS4 Avant μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,1 δλ., με την τελική, ασφαλώς, να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο, κατόπιν δικού σας αιτήματος, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας μπορούν να «ξηλώσουν» το εν λόγω καλούδι ώστε η τελική ένδειξη του κοντέρ να ανέβει στα 280 χλμ./ώρα.

Σε σχέση με την απελθούσα γενιά, η νέα είναι ελαφρύτερη κατά 80 κιλά αγγίζοντας πλέον τα 1.790, σύμφωνα με τους επίσημους ισχυρισμούς των δημιουργών της.

Η ανάρτηση είναι «χαμηλωμένη» κατά 7 χλστ. σε σχέση με εκείνη που εξοπλίζει τις εκδόσεις Sport του Α4 Avant, ενώ στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνονται τόσο η ρυθμιζόμενη Dynamic Ride Control, όσο και τα κεραμικά φρένα.

Στη Γερμανία, η τιμή εκκίνησης του νέου RS4 Avant ορίστηκε στα 79.800 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ