top icon
Επικαιρότητα

IAA 2017: Honda Urban EV Concept (+12 photos)

Το εικονιζόμενο ηλεκτρικό πρωτότυπο Urban EV της Honda είναι επιβεβαιωμένο πως μπαίνει στην παραγωγή το 2019. Ελπίζουμε, χωρίς σημαντικές αποκλίσεις στη μορφή του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ο Πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, Takahiro Hachico «δεν πρόκειται για το όραμα της Honda για το απώτερο μέλλον, αλλά για ένα αυτοκίνητο που θα μπει στην παραγωγή το 2019».

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το Urban EV Concept βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα που έχει «χτιστεί» αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το μήκος του είναι αντίστοιχο ενός «μικρού» σούπερ μίνι, ήτοι 3.895 χλστ. (100 λιγότερα σε σχέση με το Jazz).

Σχεδιαστικά, και συγκεκριμένα στο εμπρός μέρος, ξεχωρίζουν τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα και μάσκα-πάνελ, στην οποία μπορούν να προβληθούν μια σειρά φωτεινών μηνυμάτων –κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αρωγή των αντίστοιχων επιφανειών κα στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό, εντύπωση προκαλεί η… μακρόστενη οθόνη LED, που εκτείνεται σχεδόν από τη μια άκρη του ταμπλό έως την άλλη, ο μινιμαλιστικός, εν γένει, σχεδιασμός της καμπίνας καθώς και οι πολύ λεπτές, για λόγους ορατότητας, κολώνες Α.

Προς το παρόν, η Honda δεν ανακοινώνει στοιχεία που να αφορούν στην κινητήρια μονάδα που θα φιλοξενεί το Urban EV Concept -πολλώ δε μάλλον η έκδοση παραγωγής. Σίγουρο είναι, πάντως, ότι κάτω από τα μεταλλικά μέρη θα κρύβονται μπαταρίες ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς, καθώς και ένας ηλεκτροκινητήρας που θα κινεί τους εμπρός τροχούς._Χ.Α.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ