top icon
Επικαιρότητα

IAA 2017: Jaguar I-Pace eTrophy (+9 photos)

Η βρετανική εταιρεία βάζει στις πίστες την ηλεκτρική I-Pace λανσάροντας από τα τέλη του 2018 έναν θεσμό αγώνων ενιαίου τύπου που θα υποστηρίζει εκείνους του Πρωταθλήματος της Formula E.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και με δεδομένη την παρουσία του πρωτοτύπου Ι-Pace eTrophy στο stand της Jaguar, η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε πως θα «μετατρέψει» το νέο ηλεκτρικό της crossover σε αγωνιστικό, ούτως ώστε 20 οδηγοί να μετέχουν από τα τέλη της επόμενης χρονιάς σε έναν θεσμό ενιαίου τύπου που θα περιλαμβάνει 10 στο σύνολο αγώνες.

Ο ως άνω θεσμός θα είναι υποστηρικτικός στους αγώνες του Πρωταθλήματος της Formula E της σεζόν 2018/19 συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που θα γίνουν στο Χόνγκ Κόνγκ, στο Παρίσι και τη Ρώμη.

Προς το παρόν, η Jaguar δεν έχει επιβεβαιώσει τις τεχνικές περγαμηνές των μονάδων κίνησης της I-Pace eTrophy, ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που θα κινούν το βρετανικό crossover αναμένεται να αποδίδουν περί τους 400 ίππους αντλώντας ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου 90 kWh.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα εντάξουμε την ημέρα των αγώνων έναν ανταγωνιστικό θεσμό από την πέμπτη σεζόν της Formula E. Τα IPace eTrophy θα προσφέρουν θέαμα αποτελώντας μια ακόμα απόδειξη των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας», δήλωσε ο CEO της Formula E, Alejandro Agag.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ