top icon
Επικαιρότητα

IAA 2017: Mercedes EQA Concept (+11 photos)

Κάπως έτσι αναμένεται να είναι η νέα σχεδιαστική γλώσσα της γερμανικής εταιρείας τα προσεχή χρόνια στην κατηγορία των 3θυρων χάτσμπακ.

Το EQA concept έρχεται να πλαισιώσει στη γκάμα των πρωτότυπων μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή το EQC, ένα ηλεκτρικό επίσης SUV που είδαμε να παρουσιάζεται για πρώτη φορά πριν 12 μήνες στην πόλη του φωτός. Τα νεότερο… τέκνο των Γερμανών ξεχωρίζει για τον πιο «καθαρό» σχεδιασμό του, καθώς σε αυτό εφαρμόζονται πιο «προσγειωμένες» φόρμες. Σημείο αναφοράς εδώ είναι το στρογγυλεμένο προσωπείο, οι μικρές πλευρικές γυάλινες επιφάνειες, καθώς και οι καθαρές γραμμές στο πίσω μέρος, όπου δεσπόζουν τα λεπτά και ενιαία σε μορφή πίσω φώτα.

Όπως ανακοίνωσε η Mercedes, την κίνηση στο EQA concept προσφέρει ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων, με τον κάθε ένα ξεχωριστά να βρίσκεται εγκατεστημένος στους άξονες της κατασκευής. Συνδυαστικά, η απόδοσή τους φτάνει τους 272 ίππους, τιμή που απλόχερα προσφέρει στο EQA επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 5 δλ.

Οι μπαταρίες δε που τον συνοδεύουν έχουν χωρητικότητα 60 kWh και εξασφαλίζουν, σύμφωνα με τη Mercedes, αυτονομία της τάξης των 400 χλμ.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του πρωτοτύπου στη Φρανκφούρτη, η γερμανική εταιρεία επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη δέσμευσή της να φέρει στην παραγωγή έως το 2022 περί τα 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρώτο από αυτά θα είναι το EQC, το οποίο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το 2019._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ