top icon
Επικαιρότητα

IAA 2017: VW I.D. Crozz (+16 photos)

Ιδού η νεότερη εκδοχή του ηλεκτρικού πρωτοτύπου I.D. Crozz της VW.

Αποτελώντας μέρος του αναπτυξιακού σχεδιασμού «Strategy 2025», η VW παρουσίασε πριν λίγο σε μια ειδική εκδήλωση στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την «φρέσκια» εκδοχή του I.D. Crozz, το οποίο, σύμφωνα με τις νεότερες δεσμεύσεις των ανθρώπων του VW Group, θα μπει στη γραμμή παραγωγής της εταιρείας το 2020.   

Θυμίζουμε πως η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ηλεκτρικού I.D. Crozz Concept είχε γίνει τον Απρίλιο στην Έκθεση της Σαγκάης.

«Έως το 2020 σκοπεύουμε να πουλάμε περί τα 100.000 φουλ ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο. Αυτό όμως δεν θα είναι παρά η αρχή. Έως το 2025, οι ετήσιες πωλήσεις των αυτοκινήτων του είδους θα ανέλθουν στο 1 εκ.».

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της VW, Herbert Diess, τα ηλεκτρικά αυτά μοντέλα (σημ.: το I.D. hatchback, το I.D. Crozz και το I.D. Buzz) θα διατίθενται ταυτόχρονα με τις.. συνηθισμένες εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Επιστρέφοντας στη νεότερη εκδοχή του γερμανικού crossover, αξίζει να σταθεί κανείς στη σχεδίαση, με τις συμβατικές εμπρός πόρτες να πλαισιώνονται από ένα ζεύγος πίσω θυρών που ανοίγουν προς το πίσω. Το φουτουριστικό εσωτερικό του ηλεκτρικού πρωτοτύπου θα είναι σε θέση, σύμφωνα με την VW, να εξασφαλίσει χώρους αντίστοιχους με εκείνους του Tiguan Allspace, καθώς και έναν χώρο φόρτωσης με χωρητικότητα που θα φτάνει τα 515 λίτρα.

Από πλευράς διαστάσεων, το I.D. Crozz έχει μήκος 4.625 χλστ., πλάτος 1.891 χλστ. και ύψος 1.609 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του ανέρχεται στα 2.773 χλστ. Οι δε τροχοί του έχουν διάμετρο 21 ίντσες και τα ελαστικά του διαστάσεις 245/45. Αξίζει να προσθέσουμε πως σύμφωνα με τους Γερμανούς, η κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες είναι 48/52.

Την κίνηση στο VW I.D. Crozz παρέχει ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων –όπως και στο αρχικό πρωτότυπο- με τον πρώτο να βρίσκεται εγκατεστημένος στον εμπρός άξονα και τον δεύτερο στον πίσω. Συνδυαστικά, η απόδοση ανέρχεται στους 306 ίππους, ενώ χάρη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου των 83 kWh, η αυτονομία κίνησης εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 500 χλμ. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, η VW περιορίστηκε στην ανακοίνωση της τελικής ταχύτητας, η οποία δεν θα ξεπερνά τα 180 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το I.D. hatchback, θα είναι προσθιοκίνητο, διαθέτοντας έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση που θα κυμαίνεται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, κοντά στους 170 ίππους._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ