top icon
Επικαιρότητα

iCar: «Μυστικό» εργαστήριο της Apple στο Βερολίνο;

Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgeimene Zeitung επικαλούμενη πληροφορίες εκ των έσω.

Μπορεί ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple να μην έχει παραδεχτεί ανοιχτά πως βλέπει με… καλό μάτι την είσοδό του στον κόσμο της αυτοκίνησης, ωστόσο μια τέτοια κίνηση πρέπει –πλέον- να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαια. Αν μη τι άλλο, σε ορίζοντα πενταετίας.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η αμερικάνικη εταιρεία έχει «στήσει» ένα μυστικό εργαστήριο στην πόλη του Βερολίνου, το οποίο έχει ήδη τελεχωθεί από «μια ομάδα νέων αλλά εξειδικευμένων στον τομέα της αυτοκίνησης ατόμων», οι οποίοι εργάζονται εν κρυπτώ στο νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της. Η ομάδα αυτή φέρεται να μελετά όλα τα πιθανά σενάρια στον τομέα της μονάδας ισχύος, στο μηχανολογικό σκέλος του όλου εγχειρήματος, καθώς και στο software που θα το συνοδεύει.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgeimene Zeitun, η ομάδα απαρτίζεται από 15 έως 20 το πολύ άτομα με εμπειρία στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, πως στόχος της Apple είναι να λανσάρει το δικό της ηλεκτρικό όχημα μετά το 2020 διαθέτοντάς το τόσο στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, όσο και στα ολοένα και πιο δημοφιλή προγράμματα Car Sharing, μιας και η ίδια στερείται δικού της δικτύου διανομής.

Επισήμως, η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Apple δεν σχολιάζει φήμες ή εικασίες, συμπεριλαμβανομένων και που αφορούν το project iCar»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ