19 Φεβ 2018

I.D. Vizzion Concept, το τέταρτο μέλος της οικογένειας I.D. της VW

Μετά τα I.D. Hatchback, I.D. Crozz, και I.D. Buzz, ήρθε η ώρα για ένα ακόμα ηλεκτρικό πρωτότυπο από την VW, αυτή τη φορά στο μέγεθος του… Phaeton, το οποίο θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

I.D. Vizzion Concept

Με τα απόνερα του γνωστού σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων να «χτυπούν» ακόμα τον γερμανικό όμιλο, η VW συνεχίζει την ηλεκτρική της επέλαση παρουσιάζοντας ένα ακόμα πρωτότυπο της οικογένειας I.D. Έτσι, μετά I.D. Hatchback, I.D. Crozz, και I.D. Buzz, έρχεται η ώρα για το I.D. Vizzion, ένα 4θυρο οικογενειακό με μήκος 5,11 μ. –όσο εκείνo μιας Mercedes S-Class.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, το αμιγώς ηλεκτρικό I.D. Vizzion Concept θα αποδίδει 306 ίππους με την αρωγή δύο ηλεκτροκινητήρων (ένας στον εμπρόσθιο και έναν στον πίσω άξονα) επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Θα εξοπλίζεται δε με μπαταρίες ιόντων λιθίου 111 KWh, που θα του εξασφαλίζουν αυτονομία, σε συνδυασμό με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, της τάξης των 665 χλμ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο εσωτερικό δεν θα υπάρχουν χειριστήρια ελέγχου (σ.σ.: στην καμπίνα υπάρχουν τέσσερα καθίσματα, αλλά καθόλου… πεντάλ και τιμόνι), κάτι που σημαίνει πως το I.D. Vizzion θα είναι το πρώτο «φουλ» αυτόνομο αυτοκίνητο της VW.

Αντ’ αυτών, το πρωτότυπο θα ελέγχεται μέσω ενός προγράμματος πιλοτικής οδήγησης επιπέδου 5, ενώ όλες οι περιφερειακές λειτουεγίες θα «κοντρολάρονται» μέσω φωνητικών εντολών ή χειρονομιών εκείνου που φιλοξενείται στο εμπρός αριστερό κάθισμα. Περισσότερες πληροφορίες (και φωτογραφίες) αναμένεται να ανακοινωθούν στο Σαλόνι της Γενεύης.

Διαβάστε επίσης: Τον Νοέμβριο του 2019 ξεκινά η παραγωγή του I.D. Hatchback

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • I.D. Vizzion Concept
  • I.D. Vizzion Concept
  • I.D. Vizzion Concept
Ετικέτες: