top icon
Κόσμος

Ηλεκτρικά Αυτοκινήτα: Αυτή η μπαταρία έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα

Μια νεοφυής εταιρεία από την Κίνα υποστηρίζει ότι ανακάλυψε μια μπαταρία που μπορεί να θερμανθεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας βάζοντας έτσι οριστικό τέλος στην απώλεια αυτονομίας που κατά κανόνα παρατηρείται με τους συμβατικούς συσσωρευτές ιόντων λιθίου σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μια κινεζική startup εταιρεία κατασκευής μπαταριών ισχυρίζεται ότι έχει ξεπεράσει ένα από τα βασικά εμπόδια που ταλανίζουν τόσο τους νυν όσο και τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων: την απώλεια ισχύος και αυτονομίας σε ψυχρά κλίματα.

Η νεοφυής εταιρεία με την ονομασία Greater Bay Technology δηλώνει ότι η νέα της μπαταρία είναι κατασκευασμένη με υπεραγώγιμα υλικά και ενσωματώνει τεχνολογία θερμικής διαχείρισης που μπορεί να θερμάνει ξανά την μπαταρία από τους -19 βαθμούς Κελσίου στους 25 βαθμούς Κελσίου μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Αυτό επιτρέπει στην μπαταρία ιόντων λιθίου με την ονομασία Phoenix να λειτουργεί κανονικά και να φορτίζεται μέσα σε 6 λεπτά σε όλες τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τον Huang Xiangdong, συνιδρυτή και πρόεδρο της Greater Bay Technology.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό στις ψυχρές περιοχές», δήλωσε ο Huang Xiangdong. «Η μπαταρία Phoenix όχι μόνο αντιμετωπίζει τον μεγάλο χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και άλλες παραμέτρους. Δεν έχει σημασία λοιπόν αν είναι μια ζεστή μέρα ή μια κρύα μέρα, η αυτονομία της μπαταρίας Phoenix δεν θα επηρεαστεί».

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η μπαταρία Phoenix μπορεί να φορτίσει πλήρως μέσα σε 15 λεπτά προσφέροντας μέση αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Αυτή η μπαταρία τοποθετείται στο ηλεκτρικό μοντέλο V Plus της κινέζικης Aion, η οποία ανήκει στην GAC, την τρίτη πιο δημοφιλή μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα πίσω από την BYD και την Tesla.

Έχοντας απαγκιστρωθεί από την κρατική αυτοκινητοβιομηχανία Guangzhou Automobile Group το 2020, η Greater Bay Technology είναι μια νεοεισερχόμενη εταιρεία στον κλάδο της παραγωγής μπαταριών της Κίνας, η οποία περιλαμβάνει σημαντικούς παίκτες όπως η Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) και η BYD.

Αυτή τη στιγμή η Greater Bay Technologies έχει αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων – και όλα αυτά μέσα σε δύο χρόνια από την ίδρυσή της.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος για τη μαζική παραγωγή της μπαταρίας Phoenix είναι ακόμα μακρύς, ο συγκεκριμένος τύπος συσσωρευτή θα τροφοδοτεί μερικά από τα ηλεκτρικά οχήματα της Aion.

Aion V Plus - Battery

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ