top icon
Νέα

Ηλεκτρικά LCV και MPV μοντέλα για Vauxhall, Opel, Peuegot και Citroen θα κατασκευάζει η Stellantis στη Μ. Βρετανία

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάζει στο πρώην «σπίτι» του Vauxhall Astra, στο Ellesmere Port της Μ. Βρετανίας, τις ηλεκτρικές LCV και MPV εκδόσεις δημοφιλών μοντέλων των Vauxhall, Opel, Peugeot και Citroen.

Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα μία επένδυση ύψους 100 εκατ. λιρών στη μονάδα της Vauxhall στο Ellesmere Port της Μ. Βρετανίας, στο οποίο μέχρι πρότινος κατασκευάζονταν το Vauxhall Astra.

Η επένδυση αυτή όχι μόνο διασφαλίζει το μέλλον του εργοστασίου, αλλά συγχρόνως εγκαινιάζει μια νέα εποχή, καθώς σε αυτό θα παράγονται αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα για τις Vauxhall, Opel, Peugeot και Citroen.

Για την περίσταση και με αρχή το 2022, οι εγκαταστάσεις της μονάδας θα φιλοξενήσουν την παραγωγή των ηλεκτρικών Citroen e-Berlingo, Peugeot e-Partner και  Combo-e των Opel και Vauxhall, τόσο στις επιβατικές MPV εκδόσεις τους, όσο και τις αντίστοιχες επαγγελματικές (LCV).

Σύμφωνα με την Stellantis, η νέα επένδυση και ο μετασχηματισμός της μονάδας έρχεται να διασφαλίσει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας.

Το 2022, όταν και θα ολοκληρωθεί η μετάβαση στη νέα εποχή, η μονάδα του Ellesmere Port στο Ηνωμένο Βασίλειο συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής. Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε το 1962, ενώ το πρώτο αυτοκίνητο, το Vauxhall Viva, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής δύο χρόνια αργότερα. Από το 1964 μέχρι σήμερα στις εγκαταστάσεις της μονάδας έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 5,2 εκατ. οχήματα, όλα με τα σήματα της Vauxhall.

Ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, δήλωσε:

«Η απόδοση είναι πάντα το έναυσμα για τη βιωσιμότητα και η επένδυση των 100 εκατομμυρίων λιρών αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ellesmere Port. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω το εξειδικευμένο, αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό μας για την υπομονή και τη συμβολή τους. Δεν τους απογοητεύσαμε ποτέ.

«Ομοίως, θέλω να ευχαριστήσω τους εταίρους μας και, φυσικά, την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συνεχή υποστήριξή τους. Η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία εδώ, θα υποστηρίζει την καθαρή, ασφαλή και προσιτή κινητικότητα για τους πολίτες. Η Vauxhall έχει κατασκευάσει οχήματα στη Βρετανία από το 1903, και αυτό θα συνεχιστεί».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ