top icon
Επικαιρότητα

«Ηλεκτρικές επενδύσεις» από τη Renault στη Γαλλία ύψους 1 δις €

Η Renault σχεδιάζει τα επόμενα κατασκευαστικά της βήματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης επενδύοντας στις μονάδες παραγωγής οχημάτων του είδους επί γαλλικού εδάφους πάνω από 1 δις €.

Στόχος της απόφασης αυτής είναι η κατασκευή περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά έτος, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί με την ταυτόχρονη ένταξη στη γκάμα Renault μεγαλύτερου αριθμού «καθαρών» μοντέλων. Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στον κατασκευαστικό τομέα, η γραμμή παραγωγής του Zoe στο Flins, δυτικά του Παρισιού, αναμένεται, χάρη στις επενδύσεις των Γάλλων, να διπλασιάσει τη μέγιστη δυναμική του. Θυμίζουμε πως αυτή στιγμή, εκτός από το Zoe, το εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάζει και άλλα συμβατικής τεχνολογίας μοντέλα της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, όπως τα Clio και Micra.

Το εργοστάσιο στην περιοχή Douai στη Β. Γαλλία θα αποκτήσει μία νέα δομή, ούτως ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν εκεί ηλεκτρικά μοντέλα της γαλλικής εταιρείας που θα βασίζονται σε μία νέα πλατφόρμα την οποία θα δούμε να χρησιμοποιεί και η Nissan. Αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη μονάδα «γεννιούνται» καθημερινά τα Scenic, Grand Scenic και Talisman.

Τέλος, το εργοστάσιο στην Cleon αναμένεται να κατασκευάζει μετά τις επενδύσεις αυτές τριπλάσιο αριθμό ηλεκτροκινητήρων, με τη μονάδα του Maubeuge να «ασχολείται» μετάξύ άλλων και με την παραγωγή του ηλεκτρικού Kangoo, που θα βασίζεται στη νέα γενιά του μοντέλου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ