top icon
Κόσμος

H ηλεκτρική Alpine GT X-Over μπαίνει στην παραγωγή το 2025

Το ένα από τα τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Alpine θα είναι SUV και θα ξεκινήσει να παράγεται στη μονάδα του Groupe Renault στη Διέπη, αρχής γενομένης το 2025.

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του αναπτυξιακού προγράμματος Renaulution, ο Luca de Meo, CEO Groupe Renault και ο Laurent Rossi, CEO της Alpine, ανακοίνωσαν ότι η παραγωγή του μελλοντικού, αμιγώς ηλεκτρικού Alpine GT X-Over θα ξεκινήσει το 2025 στη μονάδα του γαλλικού ομίλου που βρίσκεται στη Διέπη της Γαλλίας.

Ως γνωστόν, το νέο αναπτυξιακό πλάνο της Alpine είναι αρκετά φιλόδοξο, όσο και η επερχόμενη προϊόντική της γκάμα. Σύμφωνα με αυτό, η γαλλική εταιρεία σκοπεύει να εξελίξει και παρουσιάσει τρία ολοκαίνουργια ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα – ένα κόμπακτ μοντέλο, που θα βασίζεται στο νέο Renault 56 EV, ένα crossover και μια νέα εκδοχή της A110 – έως το 2026.

Το δεύτερο από αυτά θα φέρει την ονομασία GT X-Over και θα κατασκευαστεί στο ιστορικό εργοστάσιο των Γάλλων του Groupe Renault στη Διέπη χρησιμοποιώντας ως βάση την πλατφόρμα CMF-EV, την οποία χρησιμοποιεί ήδη το νέο Renault Megane E-Tech Electric.

Σε αντίθεση με το τελευταίο, το ηλεκτρικό SUV μοντέλο της Alpine θα είναι τετρακίνητο, κάτι που σημαίνει ότι θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες. Από εκεί και πέρα, η Alpine δηλώνει κατηγορηματικά ότι το νέο μοντέλο θα «συνδυάσει την ανταγωνιστική τεχνογνωσία της μάρκας και την εμπειρία του ομίλου στα ηλεκτρικά οχήματα, με όλη την αριστεία στα σπορ οχήματα που καθορίζουν τη μάρκα Alpine», γεγονός που υποδηλώνει ότι η διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα θα παραμείνει στο επίκεντρο των προσπαθειών των Γάλλων.

«Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η Alpine κατάφερε να κινητοποιήσει μια νέα δυναμική και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτό είναι διακριτό σήμερα στη Διέπη, όπου θα κατασκευαστεί το μελλοντικό Alpine GT X-Over, δίνοντας έτσι ένα σαφές όραμα για το μέλλον και στέρεες προοπτικές για την ιστορική αυτή τοποθεσία. Η φιλοδοξία της Alpine πρέπει να παραμείνει υψηλή, και αυτό το επίπεδο αριστείας πρέπει να είναι το οξυγόνο για την Alpine», δηλώνει ο CEO του Groupe Renault, Luca de Meo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα εξηλεκτρισμού της Alpine αποτελεί μέρος του σχεδίου «Re-Nouveau France 2025» που αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και «τοποθετεί» τη Γαλλία στην καρδιά των βιομηχανικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων του Groupe Renault.

Alpine

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ