top icon
Κόσμος

Ηλεκτρικό, αυτόνομο και 4θέσιο drone από την VW

Η VW, όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές, έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι οι αστικές μετακινήσεις σε λίγα χρόνια από σήμερα δεν θα είναι ίδιες.

Με τις ανάγκες κινητικότητας να αλλάζουν με γοργούς πλέον ρυθμούς και την ηλεκτροκίνηση να «εισβάλλει» σε κάθε πτυχή της, οι παραδοσιακοί κατασκευαστές οχημάτων, όπως η VW για παράδειγμα, αναζητούν νέα μονοπάτια προκειμένου να προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της νέας αντίληψης στον τομέα των αστικών (και υπεραστικών) μετακινήσεων είναι το πρωτότυπο V.MΟ, ένα ηλεκτροκίνητο drone που έχει την ικανότητα να μεταφέρει μέσω αέρος στον προορισμό τους όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τέσσερις στο σύνολο επιβάτες.

Το πρωτότυπο, το οποίο παρουσιάστηκε στην Κίνα από την VW Group China, είναι «το πρώτο επιβατικό και ηλεκτροκίνητο drone κάθετης απογείωσης και προσγείωσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της.

VW Drone

Η πρωτότυπη ιδέα του V.MO. (σ.σ.: η ονομασία του είναι προσωρινή και αντιστοιχεί στις λέξεις Validation MOdel) βασίζεται σε υπάρχουσες λύσεις αυτόνομης οδήγησης και τεχνολογίες μπαταρίας για κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων. Με πολυτελή διαμόρφωση x-wing μήκους 11,2 μέτρων και πλάτος 10,6 μέτρων, το V.MO. διαθέτει οκτώ στο σύνολο ρότορες για κάθετη ανύψωση καθώς και δύο έλικες για οριζόντια πτήση.

Όπως ανακοίνωσε η VW, το V.MO. θα πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμαστικές πτήσεις αργότερα μέσα στο 2022. ενώ μια αναβαθμισμένη εκδοχή του θα υποβληθεί σε περαιτέρω δοκιμές μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού του 2023. Στην τελική μελλοντική του έκδοση, το πλήρως ηλεκτρικό και αυτοματοποιημένο eVTOL (Vertical Take-Off and Landing) θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες, μαζί με τις αποσκευές τους,  σε αποστάσεις που φτάνουν έως και τα 200 χλμ.

«Μέσω αυτού του πιλοτικού έργου, φέρνουμε την παράδοση της VW στη μηχανική, τη σχεδίαση και την καινοτομία στο επόμενο επίπεδο, αναπτύσσοντας ένα premium προϊόν που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες κινητικότητας των μελλοντικών μας πελατών στην Κίνα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο το οποίο ξεκίνησε από το μηδέν και επικεντρώνεται σε νέες σχεδιαστικές ιδέες και υλικά, αναπτύσσοντας παράλληλα νέα πρότυπα ασφαλείας. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να βιομηχανοποιήσουμε αυτή την ιδέα και, σαν μια «Ιπτάμενη Τίγρη», και να ανοίξουμε νέους δρόμους σε αυτήν την αναδυόμενη και ταχέως εξελισσόμενη νέα αγορά κινητικότητας», δήλωσε ο Dr. Stephan Wöllenstein, CEO του VW Group στην Κίνα.

VW Drone

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW Drone
  • VW Drone
  • VW Drone
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ