top icon
Επικαιρότητα

To ηλεκτρικό πρωτότυπο Power BEV της BMW με 720 ίππους

Η γερμανική εταιρεία εξελίσσει στο «κορμί» με «5αρας» ένα σύστημα κίνησης που αποτελείται από μία διάταξη τριών ηλεκτροκινητήρων που αποδίδουν 720 ίππους.

Ταυτόχρονα με τη χθεσινή αποκάλυψη του πρωτοτύπου Vision M Next, η BMW έδωσε στη δημοσιότητα βασικές πληροφορίες και φωτογραφίες του πρωτοτύπου Power BEV που εξελίσσει αυτήν την περίοδο προωθώντας τα επερχόμενα μέσα στα προσεχή χρόνια ηλεκτρικά της σχέδια. Επί της ουσίας, αυτό που υπάρχει «πίσω» από την ονομασία Power BEV είναι μία προηγμένη διάταξη τριών ηλεκτροκινητήρων που έχουν «φορεθεί» προκειμένου να δοκιμαστούν στην πράξη στο σώμα μιας Σειράς 5. Από τα μοτέρ αυτά, το ένα είναι εγκατεστημένο στον εμπρόσθιο άξονα και τα άλλα δύο στον πίσω – ένα σε κάθε τροχό.

Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, αυτή τη στιγμή η συνδυαστική ισχύς που έχουν καταφέρει να «βγάλουν» από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες ανέρχεται στους 720 ίππους – τιμή που είναι σε θέση να εξασφαλίσει στην ιδιαίτερη αυτή ηλεκτρική «5άρα» επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 3 δλ.

Οι ηλεκτρικοί αυτοί κινητήρες ανήκουν στην 5η γενιά ηλεκτρο-μοτέρ της Βαυαρικής εταιρείας που επίσημα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στη νέα iX3 – η οποία σε αντίθεση με το πρωτότυπο Power BEV θα τροφοδοτείται με μια μόλις μονάδα – μέσα στο 2020.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι ηλεκτροκινητήρες του πίσω άξονα στο πρωτότυπο Power BEV συνδυάζονται με τεχνολογία e-vectroring ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερος έλεγχος της ισχύος που φτάνει σε κάθε τροχό._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ