top icon
Επικαιρότητα

To ηλεκτρικό πρωτότυπο Renault e-Plein Air

Η Renault παρουσίασε το ρετρό και ηλεκτροκίνητο για την περίσταση πρωτότυπο e-Plein Air σε μια προσπάθεια να παντρέψει το άλλοτε με το τώρα.

Το e-Plein Air δεν είναι παρά μία σπουδή που έρχεται να συνδυάσει το παρελθόν με το παρόν αποτελώντας ένα one-off πρωτότυπο που πήρε σάρκα και οστά χάρη στη συνεργασία των Renault Classic, Renault Design και Melun Retro Passion, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις του “4L International” που ολοκληρώθηκαν στη Γαλλία. Στις επίσημες ανακοινώσεις της, η Renault δεν δίνει στη δημοσιότητα πολλά στοιχεία για το τεχνολογικό ποιόν του e-Plein Air περιοριζόμενη απλώς στην αναφορά ότι χρησιμοποιεί τη μονάδα κίνησης του ηλεκτρικού Twizy.

Αν και οι ομοιότητες με το «ορίτζιναλ» μοντέλο είναι αρκετές, οι επεμβάσεις που έχουν γίνει για τον εκσυγχρονισμό του πρωτοτύπου είναι πολλές. Στο εμπρός μέρος, ένα πλήρες πλαστικό πάνελ έχει αντικαταστήσει τη μάσκα, και στο πίσω μέρος, ο χώρος των επιβατών έχει δώσει τη θέση τους σε ένα «διαμέρισμα» φιλοξενίας της μπαταρίας.

Μέχρι και τώρα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του e-Plein Air. Εντούτοις, λογικό είναι να συμπεράνει κανείς ότι οι δημιουργοί του αξιοποίησαν τον ηλεκτροκινητήρα της έκδοσης «45» του Twizy, ο οποίος συνδυάζεται με μπαταρία 6,1 kWh, και παράγει ισχύ 4kW εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα. Στη πιο δυνατή έκδοσή του η ισχύς ανέρχεται στους 17 ίππους και η τελική στα 80 χλμ./ώρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ