top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό supercar ετοιμάζει η Pagani

Κανείς πλέον δεν μπορεί να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες της ηλεκτροκίνησης.

«Αναγκαίο κακό» ή απλά «η εξέλιξη των ειδών»;  Όποια κι αν είναι για τον καθένα η απάντηση, το σίγουρο είναι πως η ηλεκτροκίνηση μπαίνει πλέον για τα καλά στη ζωή μας με ολοένα και περισσότερα… κάστρα να πέφτουν στο βωμό των ρύπων και -γιατί όχι- της υψηλότερης απόδοσης. Ανάμεσα στους κατασκευαστές τετράτροχων ονείρων που πλέον δηλώνουν ευθαρσώς την πρόσθεσή τους να «μπουν» στο χορό των EV’s προστίθεται από σήμερα και η Pagani, με τον ιδιοκτήτη της, Horacio Pagani, να δηλώνει στο τηλεοπτικό δίκτυο El Tres TV της Αργεντινής πως το αργότερο έως το 2025 ένα supercar με μπαταρίες και μηδενικές εκπομπές ρύπων θα ενταχθεί στην ούτως ή άλλως περιορισμένη αυτοκινητική «ατζέντα» της φίρμας.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, μια ομάδα 20 μηχανικών και σχεδιαστών της εταιρείας εργάζεται ήδη πάνω στο όλο εγχείρημα. Στην ίδια συνέντευξή του, ο Horacio Pagani απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κάποιο από τα μελλοντικά του δημιουργήματα να διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Όπως διευκρίνισε ο Ιταλός, πολύ πριν από το ηλεκτρικό αυτό μοντέλο, η Pagani θα… προλάβει να φέρει στη ζωή τον αντικαταστάτη της Huayra, ο οποίος θα εξοπλίζεται μ’ έναν θερμικό V12 twin-turbo κινητήρα της AMG σε συνδυασμό, μάλιστα, με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ