top icon
Κόσμος

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Porsche

Η Porsche προετοιμάζει το έδαφος για ένα ακόμα SUV μοντέλο. Που φυσικά θα είναι ηλεκτρικό.

Η Porsche ετοιμάζεται να διευρύνει τη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της ασπαζόμενη τις τάσεις της αγοράς που θέλουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη μια, και τα SUV από την άλλη, να γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση αποτελώντας τα κυρίαρχα trends στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκακιέρα.

Ταυτόχρονα, η γερμανική εταιρεία διαβλέπει, όπως η ίδια ανακοίνωσε χθες, ιδιαίτερη ανάπτυξη στην πολυτελή κατηγορία οχημάτων, στην οποία αναμένεται να εισέλθει με ένα εντελώς νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από την Cayenne.

Επ’ αυτού, ο CEO της Porsche, Oliver Blume, δήλωσε τα εξής:

«Σκοπεύουμε να προσθέσουμε ένα νέο πολυτελές, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο SUV στο ελκυστικό μας χαρτοφυλάκιο, το οποίο θα βγει από τη γραμμή παραγωγής στη Λειψία. Αυτό θα διευρύνει περαιτέρω τη θέση μας στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Στοχεύουμε συγκεκριμένα στα τμήματα υψηλότερου περιθωρίου κέρδους και στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες πωλήσεων με αυτόν τον τρόπο».

Porsche - Oliver Blume

Πριν από το νέο αυτό SUV, η Porsche σκοπεύει να παρουσιάσει δύο ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρώτο από αυτά θα είναι η ηλεκτρική Macan, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023, ενώ αμέσως και όχι νωρίτερα από το 2025 σειρά έχει η ηλεκτρική 718 Cayman, την οποία προοιωνίζει το πρωτότυπο GT4 ePerrformance.

Διαβάστε επίσης: Πως η Cayenne έσωσε την Porsche

Porsche

Αν μη τι άλλο, η Porsche θέτει ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της φιλοδοξίας της ότι περισσότερο από το 80% των παραδοτέων οχημάτων της το 2030 θα είναι BEV.

«Είμαστε σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθούμε από αυτές τις τάσεις. Η Porsche είναι ο κορυφαίος παίκτης στην αγορά των σπορ SUV και στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών πολυτελών αυτοκινήτων. Είμαστε ξεκάθαρα τοποθετημένοι στον τομέα των πολυτελών αυτοκινήτων, και επωφελούμαστε από σημαντικές οικονομίες κλίμακας», προσέθεσε ο Oliver Blume.

Μεσοπρόθεσμα και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Porsche αναμένεται να κατακτήσει ένα ακόμα ορόσημο: την είσοδό της στις διεθνείς χρηματαγορές, η οποία θα «ξεκλειδώσει» επιπλέον αξία για τον Γερμανό κατασκευαστή.

«Θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια ξεκάθαρη συμφωνία για το πώς θα οργανωθεί η ανεξαρτησία μας. Είναι σημαντικό να έχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα και από την άλλη πλευρά να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις οικονομίες κλίμακας με τον Όμιλο VW», πρόσθεσε ο CEO της Porsche.

Porsche 911 - Oliver Blume

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ