top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό SUV από την Subaru σε πλατφόρμα της Toyota

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό SUV το οποίο θα βασίζεται σε πλατφόρμα της Toyota.

H Subaru, με μία λιτή της ανακοίνωση σήμερα, έκανε γνωστή την πρόθεσή της να εισέλθει στα ηλεκτρικά… λημέρια προσφέροντας στην αγορά της Ευρώπης μέσα στο πρώτο μισό της δεκαετίας το πρώτο EV της. Που φυσικά θα ανήκει στην κατηγορία των SUV μοντέλων.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο μοντέλο ηλεκτρικών εκπομπών θα έχει μέγεθος αντίστοιχο με εκείνο του «σημερινού» Forester και θα βασίζεται σε μια εξειδικευμένη πλατφόρμα για οχήματα μηδενικών εκπομπών την οποία θα προσφέρει η Toyota – επί της ουσίας πρόκειται για την e-TNGA – .

Προς το παρόν, η Subaru δεν ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία για το νέο της EV περιοριζόμενη στη δήλωση ότι περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν μέσα στο 2021.

Στις σχετικές ανακοινώσεις, η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το νέο EV υπογραμμίζει την προσπάθεια της Subaru να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της στην Ευρώπη ικανοποιώντας συγχρόνως την αυξανόμενη ζήτηση για οχήματα με εναλλακτικές μονάδες κίνησης.

«Σηματοδοτεί επίσης το δεύτερο βήμα της μάρκας στην Ευρώπη στην ηλεκτροκίνηση μετά την πρόσφατη διάθεση των ήπια υβριδικών παραλλαγών των δύο βασικών μοντέλων της στην περιοχή, των XV e-Boxer και Forester e-Boxer που αντιπροσωπεύουν σήμερα το 60% του όγκου των πωλήσεων της εταιρείας».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ