top icon
Επικαιρότητα

Το ηλεκτροκίνητο μέλλον της Ford κάνει πρεμιέρα στο Άμστερνταμ

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας στην εκδήλωση “Go Further” την έλευση 16 ηλεκτροκίνητων μοντέλων, υβριδικών ή αμιγώς ηλεκτρικών, που θα καταστήσουν τις συγκεκριμένες τεχνολογίες ακόμα πιο προσιτές στο ευρύ κοινό.

Όπως είναι γνωστό, η Ford έχει δεσμευτεί να προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία ηλεκτροκίνητων οχημάτων με εύκολη πρόσβαση για φόρτιση, υποστηρίζοντας συγχρόνως τους πελάτες της με αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και σχετικές υπηρεσίες κινητικότητας. Πριν από λίγο καιρό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλα τα μοντέλα της που λανσάρονται από το νέο Focus και μετά θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία ηλεκτροκίνητη έκδοση. Αυτό ισχύει τόσο για τα νέα μοντέλα, όσο και για τις εκδόσεις υφιστάμενων οχημάτων. Έτσι, διαμορφώνοντας μία από τις πιο ολοκληρωμένες σειρές ηλεκτροκίνητων οχημάτων για Ευρωπαίους πελάτες ανεξαρτήτως κατασκευαστή, η Ford θα προσφέρει για κάθε μοντέλο της μία επιλογή ή έναν συνδυασμό ήπιας υβριδικής, πλήρους υβριδικής, plug-in υβριδικής ή αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας.

Αντανακλώντας τη διαφορετική χρήση και φιλοσοφία κάθε οχήματος, τόσο τα μοντέλα “Ford Hybrid” όσο και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα της εταιρείας, χρησιμοποιούν μία σειρά από συστήματα κίνησης και τεχνικές λύσεις που προσαρμόζουν τις επιδόσεις και τις ικανότητες τους ώστε το τελικό αποτέλεσμα στην πράξη να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών.

Στην εκδήλωση Go Further που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, η Ford αποκάλυψε το νέο Kuga το οποίο θα είναι διαθέσιμο και σε τρεις υβριδικές εκδόσεις.

Το νέο, 7θέσιο Explorer PlugIn Hybrid και το νέο Tourneo Custom PlugIn Hybrid των οκτώ θέσεων έκαναν επίσης σήμερα το παγκόσμιο ντεμπούτο τους. Και τα δύο προσφέρουν επαρκή αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία αλλά και την ελευθερία κινήσεων που παρέχει ένας παραδοσιακός κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Η Ford αποκάλυψε επίσης τα νέα μοντέλα Fiesta EcoBoost Hybrid και Focus EcoBoost Hybrid με ήπια υβριδική τεχνολογία για μειωμένες εκπομπές CO2, βελτιστοποιημένη κατανάλωση, πιο άμεση απόκριση και απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Επιπλέον, η Ford ανακοίνωσε ότι ένα πλήρως ηλεκτρικό Transit θα πλαισιώσει το 2021 τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων της. Σχεδιασμένο για να προσφέρει κίνηση αποκλειστικά μέσω ηλεκτροκινητήρα, το νέο αυτό van θα συμβάλλει στη δημιουργία καθαρότερων και πιο αθόρυβων πόλεων καθώς και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών για επιχειρήσεις και διαχειριστές στόλων.

«Πρωτοποριακά, τεχνολογικά προηγμένα και με μία ευρεία γκάμα λύσεων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης που ικανοποιούν τις διαφορετικές ανάγκες διαφορετικών καταναλωτών, τα νέα μας οχήματα Ford Hybrid θα κάνουν την ηλεκτροκίνηση πιο πρακτική και περισσότερο προσιτή από ποτέ για το ευρύ κοινό», δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. «Τα μοντέλα που παρουσιάζουμε σήμερα είναι παρά μόνο η αρχή στα σχέδιά μας για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης γκάμας ευφυών αυτοκινήτων για έναν έξυπνο κόσμο. Από το Fiesta μέχρι το Transit, κάθε νέο όχημα που λανσάρουμε θα έχει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση, που θα ταιριάζει άριστα στις ανάγκες και τις τσέπες των πελατών μας σε όλη την Ευρώπη.»  

Τα οχήματα Ford Hybrid που ήδη προσφέρονται ή πρόκειται να λανσαριστούν στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τα:

  • Mondeo Hybrid τετράθυρο και wagon – με αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία με βενζινο-ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που αποτελεί μία ασυναγώνιστη πρόταση έναντι του diesel. Το Mondeo Hybrid wagon παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά στη σπορ, νέα έκδοση ST-Line
  • Transit EcoBlue Hybrid και Transit Custom EcoBlue Hybrid – με ήπια υβριδική τεχνολογία για μείωση των λειτουργικών δαπανών των ιδιοκτητών και των διαχειριστών στόλων
  • Tourneo Custom EcoBlue Hybrid – με ήπια υβριδική τεχνολογία που μειώνει την κατανάλωση για την επιβατική έκδοση των οκτώ/εννέα θέσεων  
  • Transit Custom Plug-In Hybrid – εξοπλισμένο με ένα προηγμένο ηλεκτροκινητήρα που χρησιμοποιεί τον 1.0L EcoBoost της Ford ως range extender. Το όχημα δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο ώστε να γίνουν πιο αντιληπτά τα οφέλη προς το περιβάλλον και τους πελάτες, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν δοκιμές στη Βαλένθια και στην Κολωνία

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV υψηλών επιδόσεων της Ford που είναι εμπνευσμένο από τη Mustang αναμένεται το 2020 με ηλεκτρική αυτονομία 600 χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) και δυνατότητα ταχείας φόρτισης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ